Alanya Alkü'nün Logosu Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Alanya Alkü'nün Logosu Tanıtıldı

Alanya Alkü\'nün Logosu Tanıtıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) logosu yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.

07.01.2016 18:03

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) logosu yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Rektör Ahmet Pınarbaşı, "Logoda modern motiflerin yanı sıra Selçuklu yıldızı yer alıyor. Logo çalışmamızda Alanya'yı, tarihi, insanı ve ilmi sentezlemeye çalıştık" dedi. ALKÜ'nün Konaklı Mahallesi'ndeki rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında, üniversitenin yeni logosu tanıtıldı. Toplantıda konuşan Rektör Ahmet Pınarbaşı, logonun Selçuklu Devleti'nin bayrak simgelerinden olan Selçuklu Yıldızı'nın içerisine yerleştirilmiş erkek ve kadın figürler ve bunların ortasında bulunan su damlası unsurlarından oluştuğunu söyledi.

Logonun içerisinde bulunan figürlerin anlamlarını anlatan Rektör Pınarbaşı, "Selçukluyu simgeleyen 8 köşeli yıldızı tercih ettik ana eksende. Logonun üzerindeki insan figürleri iyi bir eğitim alarak mezun olacak olan öğrencileri simgeliyor. Kız öğrencimizin rengini Alanyaspor'dan esinlenerek turuncu yaptık. Erkek öğrencinin rengi ise mavi. Yan yana oluşları da eşitliklerini simgeliyor. Bu iki figür birleştiğinde de Türklerin simgelerinden biri olan laleyi oluşturuyor" diye konuştu.

Logonun üzerindeki su damlasını da Kuran'da geçen 'Canlı olan her şeyi sudan yarattık' ayetinden yola çıkarak yerleştirdiklerini anlatan Rektör Pınarbaşı, "Bu da bizim canlı olan her şeyle ilgilendiğimizi gösteriyor. Biz logomuzu oldukça beğendik. Umarım halkımız da beğenecektir. Üniversitemizin kısaltma ismi ise ALKÜ olarak belirlendi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Alkü'nün Logosu Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement