Alanya'daki Depremzede Çocuklar Okullu Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Alanya'daki Depremzede Çocuklar Okullu Oldu

Alanya\'daki Depremzede Çocuklar Okullu Oldu
15.11.2011 18:36

Van ve Erciş'ten kendi imkanları ile Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelerek bir otele yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları okula kaydedildi.

Van ve Erciş'ten kendi imkanları ile Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelerek bir otele yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları okula kaydedildi.

Alanya'da 5 yıldızlı Justiniano Park Conti Otel'e yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları, Okurcalar İlköğretim Okulu'na kaydedildi. Van ve Erciş'ten gelen 15 aileden 56 kişi, Nisan ayına kadar otelde misafir edilecek. Justiniano Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ali Gür, 40-50 depremzedeyi konuk etmek için talepte bulunduklarını, ancak taleplerinin üzerinde depremzedeyi ağırladıklarını söyledi.

Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım ise Van halkının maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Depremzedelerin gıdadan önce ikamet edeceği bir yere ihtiyaçları olduğunu belirten Çalım, 'Van'daki 2'nci depremden sonra ayrılmak zorunda kaldık. Otele yerleştikten sonra ilk etapta okul çağındaki çocukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile okullara yerleştirdik. Servis araçları da kaldığımız otel tarafından sağlanacak" diye konuştu.

Okurcalar İlköğretim Okulu'na kayıt olan depremzede Ayşegül Baykal, "Çadırda perişandık. Alanya'da kaldığımız oteldeki imkanlar çok güzel. Okula kaydolduk" dedi. İbrahim Türkoğlu ise "Van'da çok büyük depremler oldu. Evler yıkıldı. Orada hayat çok zor. Burada ise imkanlar çok güzel. Bugün okula kayıt yaptırdık" diye konuştu. Depremzede öğrenci Süheyl Çalım da "Depremin ardından geceyi boş arazide geçirdik. Sonra çadırda kalmaya başladık. Van'da evi yıkılan çok sayıda insan var" dedi.

AKILLARI VAN'DA

Depremzede Büşra Çalım ise "Şu anda buradayız ama aklımız Van'da. Akrabalarımız orada. Kendi imkanlarımızla buraya geldik. Psikolojik olarak ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Allah kimseye yaşatmasın. Ailemizle oturduğumuzda ne konuşacağımızı bile bilmiyoruz. Memleketimize dönmek istiyoruz. Biz geldik ancak imkanı olmayanlara da yardım edilmesini istiyoruz" dedi. Abdulbaki Çalım da "2'nci depremden sonra çocuklarımızın eğitimi için Alanya'ya geldik. Binlerce depremzede şu anda eksi 10-15 derecede, çadırlarda yaşamaya devam ediyor" dedi.

Gelecek hafta eğitimlerine başlayacak çocuklar, kaldıkları otelin bahçesinde oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'daki Depremzede Çocuklar Okullu Oldu - Son Dakika


Advertisement