Albaraka Türk, Murabaha Sendikasyonuna İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Albaraka Türk, Murabaha Sendikasyonuna İmza Attı

Albaraka Türk, Murabaha Sendikasyonuna İmza Attı

Albaraka Türk Katılım Bankası, 2011 yılında 350 milyon Dolar olarak aldığı sektörün en büyük murabaha sendikasyon kredisini, 450 milyon Dolara yükseltti.

13.09.2012 16:38  Güncelleme: 16:41

Standard Chartered Bank, Emirates NBD, ABC Islamic Bank, Noor Islamic Bank'ın yanında Al Hilal Bank ve Bank Islam Brunei bankalarının liderliğinde, 1 yıl vadeli 16 ülkeden 32 bankanın katılımı ile sağlanan bu murabaha sendikasyon kredisi, sektörün bu zamana kadar temin ettiği en büyük murabaha sendikasyon kredisidir.

Törende konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "Geçen yıl 17 ülkeden 25 banka ile tamamladığımız murabaha sendikasyon kredimize bu yıl 16 ülkeden 32 banka katılmıştır. Ayrıca bu yılki sendikasyon kredimize Brunei, Umman, Kazakistan gibi yeni ülke ve bankalar da katıldı. LIBOR+2 ve EURIBOR+2 fiyat ile sağlanan bu kredi; muhabirlerimizin ve bankacılık sektörünün Albaraka Türk'ün istikrarlı ve itibarlı konumuna ve Türk bankacılık sistemine duyduğu güveni göstermektedir. Aynı zamanda murabaha sendikasyon kredimizi, sektöründe iki yıldır rekor düzeyde başarıyla sonuçlandırıyor olmamız ayrıca gurur verici. Böylece, 2010 yılından bu yana yurtdışından sağladığımız ve Türk ekonomisinin kullanımına sunduğumuz kredilerin toplamı 1 milyar USD'ı aşmış bulunuyor" dedi.

Yurtdışı faaliyetleri artacak

Albaraka Türk'ün merkezi Bahreyn'de bulunan dünyanın önde gelen faizsiz bankacılık kuruluşlarından biri olan 13 ülkede 11 banka ve 2 temsilcilikten oluşan Albaraka Bankacılık Grubu'nun en büyük bankası konumunda olduğunu belirten Fahrettin Yahşi, Türkiye içinde 134 şubesi ve Irak Erbil şubesiyle Albaraka Türk'ün büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek "Yurtdışındaki faaliyetlerimizi artırarak sürdürme çabası içerisindeyiz" dedi.

Albaraka Türk'ün son 10 yılda istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koyduğuna dikkat çeken Yahşi, bankanın yıllık ortalama yüzde 34'lük aktif büyüme hızına ulaştığını ve dengeli büyüme sayesinde özkaynak kârlılığını sektör ortalamalarının üzerinde tuttuğunu ifade etti.

Murabaha sendikasyon kredisi nedir?

Birden fazla bankanın, belli bir amaç için yine banka ve finansal kuruluşlara büyük tutarlarda sağladıkları uluslararası fona, sendikasyon kredisi adı verilir. Katılım bankalarının almış olduğu sendikasyon kredileri ise "murabaha sendikasyon kredisi" olarak adlandırılır. Katılım bankalarının sendikasyon kredisi konusunda mevduat bankalarından en büyük farkı kredi kullandırım sürecinde yaşanır. Murabaha sendikasyon işleminde kredi kullanan banka adına hareket eden "Yatırım Vekili" tarafından uluslararası emtia piyasalarından işlem yapılarak kredi kullandırılır. Ayrıca imzalanan anlaşmalar faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak hazırlanmakta ve katılım bankalarının denetim kurullarınca incelenerek, onayları alınmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Albaraka Türk, Murabaha Sendikasyonuna İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement