Alman Sanatçı,Ziya Ramoğlu Anısına Sergi Açtı - Son Dakika
Güncel

Alman Sanatçı,Ziya Ramoğlu Anısına Sergi Açtı

Alman Sanatçı,Ziya Ramoğlu Anısına Sergi Açtı

Alman karikatürist Lutz Backes, 2007 yılında hayatını kaybeden meslektaşı ve arkadaşı Ziya Ramoğlu'nun anısına Trabzon'da sergi açtı.

15.06.2013 12:15  Güncelleme: 15:42

Alman karikatürist Lutz Backes, 2007 yılında hayatını kaybeden meslektaşı ve arkadaşı Ziya Ramoğlu'nun anısına Trabzon'da sergi açtı. Ramoğlu'na ait karikatürlerin de yer aldığı sergide konuşan Backes, Gerçek sanatçılar asla ölmez dedi.

Mizah Sanatı Derneği, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliği ile Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirilen karikatür sergisinin açılışına, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, karikatürist Lutz Backes, Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı yöneticisi Bekir Öncel, merhum karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu'nun oğulları Kemal, Faik ve Adnan Ramoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Bir konuşma yapan Kemal Ramoğlu, 'Bu buluşma belki de 10 yıl öncesinde gerçekleşmesi gereken bir buluşmaydı. Rahmetli babam bunu çok arzu ediyordu fakat bunu sağlığında gerçekleştiremedik. Ancak bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Lutz Backes, uluslararası düzeyde bir karikatür sanatçısı. Sadece karikatür sanatçısı değil aynı zamanda çok hızlı porte çizen bir ressam dedi.

GERÇEK SANATÇILAR ASLA ÖLMEZ

Alman karikatürist Lutz Backes ise, 2007 yılında hayatını kaybeden Ziya Ramoğlu ile eskiye dayanan dostlukları olduğunu belirterek, Gerçek sanatçıların asla ölmez dedi. Merhum karikatürist Ziya Ramaoğlu ile yıllar önce birlikte sergi açmayı planladıkları fakat gerçekleştiremediklerini kaydeden Backes şunları söyledi 1977'li yıllarda meslektaşım Sayın Ramoğlu'nu tanıdım ve çok yakın dost olduk. Kendisine o zamanlar, 'Sizin köyde bir gün karikatür sergisi açalım' dedim. Ama olmadı, o aramızdan ayrıldı. Bu sergiyi ancak bugün açabildik. Çok iyi bir sanatçıydı. Gerçek sanatçılar asla ölmez. Biz karikatüristler birbirimizin dilini konuşmasak da çizdiklerimizle birbirimizi anlıyoruz. Çünkü karikatür bizim ortak dilimiz.ö

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Backes, birçok kişinin karikatürünü kısa sürede çizerek dikkatleri üzerinde topladı. Alman karikatürist Lutz Backes ve Ziya Ramoğlu'nun eserlerinin yer aldığı sergi 20 Haziran'a kadar açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Sanatçı,Ziya Ramoğlu Anısına Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement