Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Atina'da - Son Dakika
Güncel

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Atina'da

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Atina\'da

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın daveti üzerine resmi ziyaret için Yunanistan'a geldi.

05.03.2014 20:06

ATİNA (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın daveti üzerine resmi ziyaret için Yunanistan'a geldi.

Gauck, iki gün sürecek ziyareti kapsamında, resmi temaslarının yanı sıra Atina'da Almanya Büyükelçiliği ve Yunan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELİAMEP) tarafından düzenlenen "Avrupa: Ortak Mirasımız ve Geleceğimiz" konulu konferansta konuşma yapacak.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Almanya Cumhurbaşkanının Yunan yetkililerle temaslarında iki ülkeyi ilgilendiren ortak konular ve Yunanistan'ın Almanya'dan İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili tazminat talebinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Yunanistan ile Almanya arasında İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili uzun süredir tazminat ödenmesi konusunda anlaşmazlık bulunuyor.

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan, Almanya'dan İkinci Dünya Savaşı'nda verdiği zarar nedeniyle 162 milyar avro tazminat ödemesini talep ediyor. Almanya ise savaşın ardından tazminat ödenmesi gereken tüm ülkelerle hesabı kapattığını ve iki ülke arasında 1960'ta konuyu sonlandıran bir anlaşma imzalandığını savunuyor. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement