Almanya'da 110 Aşırı Sağcı Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 110 Aşırı Sağcı Aranıyor

Almanya\'da 110 Aşırı Sağcı Aranıyor

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, ülke çapında haklarında tutuklama kararı bulunan yaklaşık 110 aşırı sağcının bulunduğunu söyledi.

20.10.2012 18:48

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, ülke çapında haklarında tutuklama kararı bulunan yaklaşık 110 aşırı sağcının bulunduğunu söyledi.

Bakan Friedrich, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Federal Suç Dairesi'nin (BKA) verilerine göre, eylül ayı ortası itibarıyla haklarında tutuklama kararı bulunan 110 aşırı sağcının bulunduğunu bildirdi.

Almanya'da 8 Türk, 1 Yunanlı ve 1 kadın polisi öldüren aşırı sağcı

"Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör hücresi gibi sebepsiz yere insan öldüren grupların bulunduğunu tahmin etmediğini de ifade eden Friedrich, yine de aşırı sağcılar arasında şiddete meyilli insanların bulunduğunu ve bu kişilere karşı her zaman temkinli olunması gerektiğini kaydetti.

Demokrasinin güçlü bir Anayasayı Koruma Dairesi'ne sahip olması gerektiğini belirten Friedrich, aşırı sağa karşı mücadelede yeni bir merkezin kurulduğunu da hatırlattı.

NSU cinayetlerini araştırmakla görevlendirilen Federal Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, aranan aşırı sağcıların sayısının yüksek olmasının, NSU gibi bir terör hücresinin her an yeniden ortaya çıkabileceğinin bir işareti olduğunu kaydederek, "Ülkemizde hala işleyen saatli bombalar var" ifadelerini kulandı.

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Milletvekili Wolfgang Bosbach da, aranan aşırı sağcıların sayısını yüksek bulduğunu ifade ederek, bu insanlardan kaynaklanabilecek tehlikeyi iyi değerlendirebilmek için daha fazla bilgiye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Muhabir: Evren Aydemir

Yayıncı: Erdem Gültekin - BERLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da 110 Aşırı Sağcı Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement