Almanya'da Atib'e Yapılan Saldırı Kınandı ve Faillerin Yakalanması İstendi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Atib'e Yapılan Saldırı Kınandı ve Faillerin Yakalanması İstendi

Almanya\'da Atib\'e Yapılan Saldırı Kınandı ve Faillerin Yakalanması İstendi

Dha DIŞ HABER- Almanya'da ATİB'e yapılan saldırı kınandı ve faillerin yakalanması istendi Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin Kornwestheim kentinde, derneği saldırıya uğrayan Avrupa Türk İslam Birliği ATİB'in Köln'deki genel merkezine, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

10.08.2015 11:14

Dha DIŞ HABER- Almanya'da ATİB'e yapılan saldırı kınandı ve faillerin yakalanması istendi

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin Kornwestheim kentinde, derneği saldırıya uğrayan Avrupa Türk İslam Birliği ATİB'in Köln'deki genel merkezine, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette, 7 Ağustos Cuma günü saat 00.45'de meydana gelen saldırı bir kez daha kınandı. ATİB'li yöneticiler lokalin camlarını kıran ve duvarına 'PKK', 'YGD-H' yazan biri kadın üç saldırganın bir an önce yakalanması dileğinde bulundular.

Benzer saldırıların artmasından kaygı duyduklarını dile getiren ATİB yetkilileri, gerekli tedbirleri alması için Alman polisine çağrıda bulundular.

İNŞALAH TEKRARI YAŞANMAZ

Olayın nasıl meydana geldiğini anlatan ATİB Genel Başkan Danışmanı Nurdoğan Aktaş, saldırıda can kaybı olmamasının kendilerini teselli ettiğini dile getirdi.

ATİB Genel Başkan Yardımcısı Harun Kılıç ise, Almanya'da 50 derneği bulunan teşkilatlarına daha önce de benzer saldırılar düzenlendiğini ifade etti. Harun Kılıç şunları söyledi ATİB kendi halinde, mütevazı bir kuruluş. İçinde yaşadığı toplumla hiçbir sorun yaşamamış bir kurum. Zaman zaman, bu güzel duşumuzu bozmaya çalışan kirli eller mi var diye aklımıza gelmiyor değil. Temennimiz faillerin bir an önce yakalanması, biz içinde yaşadığımız devletin hukukuna da, emniyetine de güveniyoruz. İnşallah tekrarı yaşanmaz. İnşallah diyoruz ama yıllardır gerek camilerimiz gerekse STK'larımız zaman zaman saldırılara maruz kalıyor. Biz her seferinde, inşallah bir daha yaşanmaz temennisini dile getiriyoruz.

KÜRT KARDEŞLERİMİZLE BİR PROBLEMİMİZ YOK

ATİB Genel Başkan Danışmanı Nurdoğan Aktaş, Bazı bölgelerde olan terörist eylemlerin buralara taşınmasını arzu etmiyoruz. Ayrıca bizim Kürt vatandaşlarımızla bir problemimizin olduğu kanaatinde değilim. Biz o insanlarla bin yıldır aynı coğrafyada ortak kaderi paylaşıyoruz. Camilerimizde, cemiyetlerimizde her kesimden insanlar olduğu gibi Kürt kardeşlerimiz de var. omuz omuza namaz kılıyoruz, aynı marketten alış veriş yapıyoruz, aynı yollarda yürüyoruz. İnşallah bu eylemler artarak devam etmez. Diğer kuruluşlara sirayet etmeden, Alman kurumları işi ciddiye alır önünü kesmeye çalışır düşüncesindeyiz diye konuştu.

ATİB Genel Sekreteri Oğuzhan Erkmen ise, Alman basınının terör olaylarına yaklaşımını eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Atib'e Yapılan Saldırı Kınandı ve Faillerin Yakalanması İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement