Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Wullf, 719 avro için yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Wullf, 719 avro için yargılanıyor

Almanya\'da eski Cumhurbaşkanı Wullf, 719 avro için yargılanıyor

Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcın...

14.11.2013 14:12

Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla açılan dava Hannover Eyalet Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Hannover Eyalet Mahkemesinde başlayan davaya Alman basını yoğun ilgi gösterdi. Wulff, mahkeme binasına girerken gazetecilere yaptığı açıklamada, "bugünün kolay bir gün olmadığına dikkati çekerek hakkındaki iddiaların tümünü boşa çıkaracağını" söyledi.

Almanya tarihinde yargılanan ilk cumhurbaşkanı olan Christian Wulff görev süresi boyunca hep dürüst bir tutum sergilediğini vurgulayarak, dava sonrası tekrar mutlulukla kalbinde yer eden konularla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

Christian Wulff görevi döneminde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle ""rüşvet almak", film yapımcısı Groenewold'un da "rüşvet vermek" suçun yargılanması istenmiş ancak mahkeme bunu "çıkar sağlama" suçu olarak kabul ederek iddianameyi kabul etmişti.

Almanya'da "çıkar sağlamak" suçunun cezası 3 yıla kadar, rüşvet ise 5 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Selefi Horst Köhler'in görevinden ayrılmasının ardından 2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu yaptığı dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasından sonra 2012'de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Wullf, 719 avro için yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement