Almanya'da Federal Meclis'in "Nsu Raporu"Nu Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Federal Meclis'in "Nsu Raporu"Nu Görüşmesi

Almanya\'da Federal Meclis\'in "Nsu Raporu"Nu Görüşmesi

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kolat: ''Önerileri yetersiz bulsak ve daha fazla şeyler bekliyorsak da Federal Meclis önemli bir sinyal veriyor''

20.02.2014 17:25

Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, banka soygunları ve bombalı saldırılar gerçekleştiren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) terör örgütü hakkında hazırlanan NSU Araştırma Raporu'ndaki önerilerin uygulanmak istenmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Kolat, NSU Raporu'nun Federal Meclis'te görüşülmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Federal Meclis'in 2008 yılında yahudi düşmanlığı konusunda yaptığı bir açıklamaya benzer bir açıklamayı, 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü'nde  "ırkçılığa karşı" yapmasını önerdi.

NSU Araştırma Komisyonu'nun önerilerinin uygulanmaya konulmak istenmesini olumlu bulduğunu ifade eden Kolat, "Önerileri yetersiz bulsak ve daha fazla şeyler bekliyorsak da Federal Meclis önemli bir sinyal veriyor" ifadesini kullandı.

Federal Meclis'te ayrıca, bu önerilerin uygulanmasının izlenmesi için "ırkçılığa karşı komisyon" kurulmasını isteyen Kolat, bunun yanı sıra yapısal ve kurumsal ırkçılığın izlenmesi açısından partiler üstü ve bağımsız bir bakış açısının gelişmesi için sivil toplumun oluşturduğu bir izleme merkezinin kurulmasını talep etti. Kolat, eyaletleri de söz konusu tavsiyeleri uygulamaya çağırdı.

NSU Araştırma Komisyonu'nun raporu bugün Federal Meclis'te ele alınmış, hükümet yetkilileri de raporda yer alan tavsiyeler konusunda yasa tasarıları hazırlanacağını ifade etmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Federal Meclis'in 'Nsu Raporu'Nu Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement