Almanya'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Genel Seçimlere Doğru

Almanya\'da Genel Seçimlere Doğru

Almanya'da göçmen kökenli seçmenleri sandık başına gitme kampanyası başlatıldı

06.09.2013 16:01

Almanya'da 22 Eylül genel seçimlerine az bir zaman kala Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) sandığa gitme kampanyaları devam ediyor.

"Sandığa git! İnisiyatifi" Berlin'de düzenledikleri basın toplantısıyla Almanya'da yaşayan göçmen kökenli Almanları sandığa giderek oy kullanma çağrısında bulundu.

İnisiyatifin sözcülüğünü yapan Türk Alman Vakfı Bakanı Dr. Yaşar Bilgin, amaçlarının Almanya'da yaşayan 900 bini Türkiye kökenli olmak üzere 5,6 milyon göçmen kökenli Alman seçmenin sandığa gitmesi için teşvik etmek olduğunu söyledi.

Vatandaş olarak her konuda söz sahibi olduklarının altını çizen Bilgin, "Biz de bu ülkenin geleceğini oluşturuyoruz, artık sorumluluk alıyoruz" dedi.

Bilgin, inisiyatifin bastırdığı pankart ve broşürleri Türklerin bulunduğu mekanlar ve camilere dağıtarak vatandaşları mobilize edeceklerini ifade ederek, "Almanya'da yeni bir toplum oluşuyor. Biz de bu yeni oluşumda söz sahibi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türk medyasının seçimlerde ortak bir şekilde vatandaşı desteklediğini açıklayan inisiyatif üyesi Mehmet Ergün ise partiler ve bölgeler üstü olduklarını belirterek, herhangi bir aday ya da partiyi desteklemediklerini, bunun yerine ortak şekilde seçime katılımı teşvik ettiklerini anlattı.

İnisiyaif üyelerinden Asiye Bilgin ise seçime katılımın düşüklüğü kadar göçmen ve Türk kökenli adayların da yüzde 3 oranında çok düşük bir oranda temsil edildiğine dikkati çekti.

"Sandığa git İnisiyatifi" 8 büyük medya kuruluşu ve 40'a yakın sivil toplum örgütünün bir araya gelmesinden oluşuyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement