Almanya'da Sel - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Sel

Almanya\'da Sel

Ülkenin kuzeyi sele karşı hazırlanıyor.

06.06.2013 17:41

Almanya'da ülkenin doğu ve güneyinde etkisini gösteren şiddetli yağışların yol açtığı sellerin, orta ve  kuzey bölgelerini de tehdit ettiği bildirildi.

Dresden kentinde Elbe Nehri'nin su seviyesinin 8,75 metreye ulaştığı bildirilirken, Brandenburg eyaletinde Elbe, Oder, Neisse ve Spree nehirlerinin su seviyelerinin de artması, sel dalgasının Brandenburg eyaletinin kuzeyine hafta sonu ulaşması öngörülüyor.

Aşağı Saksonya'dan da geçen Elbe Nehri'nin su seviyesinin, hafta sonunu kadar artmasının beklendiği ifade edilirken, bu bölgelerde binlerce kişinin nehrin kıyısında sele karşı hazırlıklar yaptığı kaydedildi.

Saksonya-Anhalt eyaletinde, Bitterfeld ve Halle kentlerinde de kritik durumun devam ettiği, kent merkezinin sular altında kaldığı bildirildi.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Mecklenburg Vorpommern eyaletinde de sele karşı hazırlıkların sürdüğü, on binlerce kum torbasının hazır tutulduğu ifade edildi.

Öte yandan Alman Meclisi'nde yapılan oturumda "yüzyılın felaketi" olarak anılan seller ele alındı.

Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, selin oluşturduğu zararın karşılanması için ellerinden geleninin yapılacağı sözünü verdi.

Schaeuble ve Meclis Başkanı Norbert Lammert, görev yapan yardım ekiplerine teşekkür etti. Lammert ayrıca, selden etkilenen insanları yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de salı günü selden etkilenen 3 kenti ziyaret ettikten sonra bugün de Bitterfeld-Wolfen kentine gitti. Buradaki dayanışmayı öven Merkel,  sel bölgesindeki insanlara yardım edileceğini ifade etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un da pazar günü Elbe ve Saale nehirlerinin geçtiği bazı kentleri ziyaret edeceği bildirildi.

Selden dolayı binlerce kişi evlerinden tahliye edilmiş, çok sayıda kent, kasaba ve köy sular altında kalmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement