Alsancak Hesaplaşmasının Duruşması Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Alsancak Hesaplaşmasının Duruşması Ertelendi

Alsancak Hesaplaşmasının Duruşması Ertelendi

İzmir'in Alsancak semtinde kumar oynatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada, Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü, 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili 2'si tutuklu, 1'i firari toplam 5 sanığın yargılanmasına İzmir...

05.03.2013 15:14

İzmir'in Alsancak semtinde kumar oynatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada, Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü, 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili 2'si tutuklu, 1'i firari toplam 5 sanığın yargılanmasına İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Hakan Ulubel ve Yasin Coşkun'un tahliye talebini reddetti. Polis, adliye dışında ve duruşmanın yapıldığı salonun etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

Davaya konu kavga, geçen yıl şubat ayında, Alsancak Meksika Sokağı'nda meydana geldi. Suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten cezaevinde hükümlü olan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport semtinde restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre cumartesi günleri düzenlenen kumar organizasyonlarının çakışması dolayısıyla karşı karşıya geldi.

5 SANIK HAKKINDA DAVA

Bu durumu konuşmak için biraraya gelen Turşak ve Beşok arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Turşak olay yerinde, Beşok hastanede öldü. Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede tutuklanan Beşok'un adamı Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre, Hakan Ulubel ile İdris Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı ile hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven için 'kasten insan öldürme, yaralama ve ruhsatsız tabanca taşıma' suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası istedi. Halil Emre ile İsmet Ertürk Tarı, dava devam ederken tahliye edildi.

Bugün yapılan 6'ncı duruşmaya tutuklu yargılanan Yasin Coşkun ile Hakan Ulubel ve tutuksuz yargılanan Halil Emre ile tarafların avukatları katıldı. Tanık olarak dinlenen Eren Duran, "Olay günü kandildi. Kahvede otururken, ölen Esat'ın da kandilini kutladım. Kısa bir süre sonra Esat, Alsancak'a gideceğini söyledi. Ticari taksiye Hakan, Hüseyin, Yasin ben ve Esat birlikte bindik. Hüseyin ile benim haricimdeki hepsi taksiden indi. Dershaneye doğru giderken, Yasin telefonla arayıp hastaneye gelmemizi istedi. Yasin başından yaralıydı. Şok ve panik içindeydi. Ne olduğunu sordum. Yasin bana "Esat ile İdris kavga etti. İdris tabancayla Esat'a ateş etti. Kendisi de panik içerisinde İdris'e 4-5 el ateş etti' dedi. Beş 10 dakika sonra Esat'ı da ambulans ile hastaneye getirdiler" dedi.

Cumhuriyet Savcısı iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ölen İdris Turşak'ın aile avukatı Mehmet Korkut, "Olayın başlangıcını gösteren görüntü kaydında maktül İdris'e yapılan saldırı gözükmektedir. Görüntü kaydının netleştirilmesini istiyoruz. Suç iştirak halinde işlenmiştir. Duruşmada dinlenen tanık Eren'in beyanları ile emniyet ifadesiyle çelişmektedir, kabul etmiyoruz" dedi. Tutuklu sanıklar Yasin Coşkun ve Hakan Ulubel'in avukatları tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, gelmeyen tanıklar Hasan Yüzügülenç ve Ali İhsan Yıldırım'ın bir dahaki duruşmaya zorla getirilmelerine, çözümü istenen görüntü bölümünün avukat Mehmet Korkut, tarafından saat ve dakikasının mahkemeye bildirilmesine, gıyabi tutuklu sanık Hüseyin Seven'in aranmasının devamına, 2 sanığın da tahliye isteminin reddine karar verip duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alsancak Hesaplaşmasının Duruşması Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement