Ankamall'da "Bak Neler Yapıyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

Ankamall'da "Bak Neler Yapıyoruz" Projesi

Ankamall\'da "Bak Neler Yapıyoruz" Projesi

Ankamall AVM, Yeşeren Düşler Derneği tarafından geliştirilen "Bak Neler Yapıyoruz" projesine ev sahipliği yapıyor.

24.03.2013 16:17

Ankamall AVM, Yeşeren Düşler Derneği tarafından geliştirilen "Bak Neler Yapıyoruz" projesine ev sahipliği yapıyor. Engelli vatandaşların toplumla kaynaşmasını sağlayan projede, atık malzemelerden ev, giysi ve saç aksesuarı yapılıyor.

Yeşeren Düşler Derneği'nin "Bak Neler Yapıyoruz" projesi kapsamında engelli vatandaşlar tarafından, çöpe atılacak eşyalar değerlendirilerek, ev, giysi ve saç aksesuarları yapılıyor. Ankamall Alışveriş Merkezi'nde (AVM) düzenlenen etkinlikte amaç, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte paylaşım içinde olmalarını sağlamak. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje ile doğadan toplanmış materyaller ve evlerde atık olarak görülen plastik, karton, şişe ve benzeri malzemeler ev, giysi ve saç aksesuarına dönüştürülüyor.

Etkinliğin her hafta bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildiğini belirten Yeşeren Düşler Derneği Kurucusu Yeşim Şirin, engelli bireylerin topluma entegre olup aynı zamanda da doğacı davranmalarını sağladıklarını söyledi. Engelli vatandaşların topluma uyum sağlayabildiklerini ifade eden Şirin, toplumun engelli bireylerle yaşamakta zorluk çektiklerini dile getirerek, "Biz burada çöpe atılacak eşyaları geri dönüştürüyoruz. Alışverişe gelen kişiler burada engelli vatandaşlarla birlikte ürün yapıyorlar ve yapılan ürünü onlara hediye ediyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankamall'da 'Bak Neler Yapıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement