Antalya CHP'den Çöken Yolda İnceleme - Son Dakika
Güncel

Antalya CHP'den Çöken Yolda İnceleme

CHP'den çöken yolda incelemeCHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Kumluca'da heyelan nedeniyle çöken ve trafiğe kapanan yolda inceleme yaptı.

27.02.2018 18:23

CHP'den çöken yolda inceleme

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Kumluca'da heyelan nedeniyle çöken ve trafiğe kapanan yolda inceleme yaptı. Akaydın, çökmenin heyelandan değil teknik bir hatadan kaynaklandığını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, önceki gün meydana gelen heyelan nedeniyle çöken ve trafiğe kapanan Kumluca- Antalya karayolunda incelemede bulundu. Akaydın ve Kumbul daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

'TBMM'YE TAŞIYACAĞIZ'

Milletvekili Mustafa Akaydın, "Görüntülerden de anlaşılacağı üzere burada yıllardan beri hiç olmamış bir göçükle karşı karşıyayız. Bu güzergahın tabiat olaylarına meydan verecek bir güzergah olduğu biliniyor. Ama anlaşıldığı kadarıyla bu bir heyelan değil. Hemen sağımızda yer alan dağda gerek ağaç yapısında gerekse yeryüzü yapısında heyelana ait bir görüntü yok. Karayollarının yol güzergahını değiştirirken yapılan teknik bir hatadan kaynaklanıyor. Biz bunu TBMM'ye taşıyacağız. İhale usulüyle verilmiş midir? Pazarlık usulüyle mi olmuştur? Karayolları Bölge Müdürlüğü burada gereken kontrolleri yapmış mıdır? Malzeme seçimi ve kullanımı doğru olmuş mudur? Bunların hepsi sorgulanması, araştırılması gerekir. CHP grubu olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

'ÖNEMLİ BİR TURİZM GÜZERGAHIDIR'

Turizm sezonunun çok yakında açılacağını hatırlatan Mustafa Akaydın, "Burası çok önemli bir turizm güzergahıdır. Tarımsal alan içinde çok önemli bir güzergahtır. Buranın bir an önce turizme açılması lazım ama maalesef ki çok kısa zamanda başarılamayacak gibi görünüyor" diye konuştu.

'BİR ARAŞTIRMA YAPTIRDI MI?'

İl Başkanı Ahmet Kumbul da şöyle dedi:

"Bu yol iki- üç günlük çok hafif bir yağışa rağmen çökmüş durumda. Bunun sebebi daha önce müteahhit firma ya da Karayolları burada jeoloji mühendislerimize bir araştırma yaptırdı mı, yeterli dolgu doğru şekilde yapıldı mı ya da buraya viyadük veya temel kazıklı bir yol mu gerekiyordu? Bunların kontrolleri yeterince yapılıyor muydu? Karayollarımız bu yolları yaparken bu sıkıntıları yaşamıyordu. İki- üç günlük hafif bir yağışla bu yol göçüyorsa yolun üzerinde hiç kimsenin olmadığına şükrediyorsak, ortada bir sıkıntı vardır. Böyle derme çatma yolları dubleye çevirmekle uğraşacaklarına gerçekten Antalya'mızı Muğla'ya bağlayan, Isparta'ya, Burdur'a, Ankara'ya, Afyonkarahisar güzergahı üzerinden, Mersin üzerinden Adana'ya bağlayan yoların yeniden inşa edilmesini, otobanların yapılmasını düşünüyoruz."

BUDAK ÖNERGE VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da çöken yolla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Budak, "Yeni tamamlanan yolda böyle bir çökme meydana gelmesi, yol inşaatının bölgenin koşullarına uygun yapılmadığı ve gerekli denetimlerin de gerçekleştirilmediği işaretlerini taşımaktadır. Ayrıca örtü altı üretim merkezini pazarlara bağlayan ana yolda böyle bir çökme meydana gelmesi ve trafiğin durması, üreticiler ve esnaf için büyük zararlara yol açmıştır" dedi.

'TADİLAT FATURASINI KİM ÖDEYECEKTİR?'

Duble yolun inşaatına ne zaman başlandığı ve hizmete ne zaman açıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, "Söz konusu yolun inşaatını hangi firma gerçekleştirmiş ve iş o firmaya hangi bedelle ve hangi yöntemle verilmiştir? İhale mi yapılmış, davet usulüyle mi iş verilmiştir? Kumluca- Kemer yolundaki çökmenin gerekçesi nedir? Bir mühendislik hatası mı, firma ihmali mi söz konusudur? Yol inşası sürecinde bölgenin özellikleri dikkate alınmış mıdır? Yol inşaatı sürecinde gerekli denetimler yapılmış mıdır? Yolun tadilatı kim tarafından gerçekleştirilecektir? Tadilat faturasını kim ödeyecektir? Yolun ek maliyetini sorumlular mı ödeyecek yoksa, fatura vatandaşa mı kalacaktır?" diye sordu.

Antalya CHP\'den Çöken Yolda İnceleme
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya CHP'den Çöken Yolda İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement