AP'de Irak Oturumu - Son Dakika
Güncel

AP'de Irak Oturumu

AP\'de Irak Oturumu

AB Dönem Başkanı İtalya’nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Della Vedova, IŞİD’in komşu ülkeler ve birlik açısından ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

16.07.2014 21:48

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı İtalya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Benedetto Della Vedova, Irak'taki durumun çok ciddi olduğunu belirterek "Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), komşu ülkeler ve AB açısından ciddi tehdit oluşturuyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen Irak oturumunda AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton adına konuşan Della Vedova, Irak hükümetinin arabulucu rol oynaması gerektiğini kaydetti.

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık amaçlı referandum kararı almasına değinen Vedova, "Tek taraflı adımlar Irak'taki sorunu çözmeye katkıda bulunmadığı gibi kendileri açısından da sorun yaratabilir" diye konuştu.

Vedova, "Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), komşu ülkeler ve AB açısından ciddi tehdit oluşturuyor" dedi.

Bazı parlamenterlerin Türkiye'nin IŞİD'e destek olduğu yönündeki iddialarını ise Della Vedova yanıtlayarak, "Şüphe ve dedikodular ile gerçekler arasındaki ayrım iyi yapılmalı" dedi.

Oturumda söz alan parlamenterlerin büyük bölümü Irak'taki mevcut durumun sorumlusu olarak Irak Başbakanı Nuri Maliki ve izlediği politikaları gösterdi.

Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) üyesi Portekizli parlamenter Ana Gomes, Türkiye'nin diğer bölgesel aktörlerle birlikte devreye girmesi gerektiğini savunurken Liberal Grup üyesi Hollandalı parlamenter Marietje Schaake, başta yabancı savaşçılar konusu olmak üzere Türkiye ile daha yakın çalışılması gerektiğini savundu. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP'de Irak Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement