Ar-Ge Proje Pazarı'nı Uluslararası Alana Taşıdılar - Son Dakika
Güncel

Ar-Ge Proje Pazarı'nı Uluslararası Alana Taşıdılar

Ar-Ge Proje Pazarı\'nı Uluslararası Alana Taşıdılar

Kimya ihracatçıları, yüksek katma değer getirecek .

17.09.2012 13:35

AR-GE projeleri ile buluşuyor

Kimya sektörü, 2023 yılındaki 50 milyar dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyor. Yüksek katma değerli üretimde AR-GE ve inovasyonun önemine inan kimyacılar, geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri AR-GE Proje Pazarı'nın ikincisini 18 - 19 Eylül 2012 tarihlerinde İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenleyecek. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKİB) işbirliği ile yapılan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de desteklediği etkinlik, bu yıl Azerbaycan ve ABD'den katılan bilim adamlarının projeleri ile uluslararası yapıya kavuştu.

Yüksek katma değerli ürünlerin yaratılması ve ihracatı sürdürebilir kılmak amacıyla hayata geçirilen, "Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe 2. AR-GE Proje Pazarı Etkinliği" ikinci yılında ABD'deki 'Polimer Vadisi' olarak nitelenen Akron Üniversitesi (University of Akron) ve Azerbaycan'daki Institute of Petrochemical Processes üniversitelerinin de ilgi gösterdiği uluslararası bir organizasyon haline geldi. Üniversite - sanayi işbirliğinin gerçekleşmesinde önemli bir adım niteliğinde olan etkinlikte, Türkiye ve yurtdışındaki prestijli üniversitelerden toplam 98 proje yarışacak.

İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boyalar ve Yapıştırıcılar, Plastik ve Kauçuk, Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri ile diğer olmak üzere 5 farklı kategorideki projeler, iki gün boyunca İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde sergilenecek. Değerlendirme sonucunda her bir kategorideki ilk üçe giren projeler; sırasıyla 3 bin TL, 5 bin TL ve 8 bin TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca kategori birincileri arasından seçilecek bir proje de 12 bin TL'lik özel ödülü almaya hak kazanacak.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimya sektörünün hammadde ve ara mal ithalatının azaltılmasında AR-GE ve inovasyon çalışmalarının önemli bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, AR-GE Proje Pazarı'nı bu amaçla hayata geçirdiklerini söyledi. Akyüz, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl AR-GE Proje Pazarı'nın ilkini yaptık. İlk olmasına rağmen üniversitelerimizin ve bilim insanlarımızın etkinliğimize gösterdiği ilgi bizleri çok memnun etti ve bu konuda devam eden çalışmalarımız için cesaret verdi. Bu yıl da Türkiye'nin en önemli üniversitelerden başvurular aldık. Üstelik etkinliğe uluslararası bir boyut da kazandırdık. Tüm sanayicilerimizi 18 – 19 Eylül tarihlerinde AR-GE Proje Pazarı etkinliğimize bekliyoruz. Katılımcılar tarafından geliştirilecek katma değeri yüksek projelerin sektörümüze olan ciddi katkısını hep birlikte göreceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ar-Ge Proje Pazarı'nı Uluslararası Alana Taşıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement