Arınç Çiftinin Uludağ'da Kar Keyfi (3) - Son Dakika
Güncel

Arınç Çiftinin Uludağ'da Kar Keyfi (3)

Arınç Çiftinin Uludağ\'da Kar Keyfi (3)

ARINÇ.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

06.01.2013 21:52

Arınç ÇİFTİNİN ULUDAĞ'DA KAR KEYFİ (3)

ARINÇ: 4 BİN 500 KİŞİYİ İSTİSNAİ YOLLA VATANDAŞLIĞA ALAMAM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Arınç, Ahıska Türkleri'nin en önemli sorunlarının başında gelen emeklilik ve vatandaşlık hakkı ile ilgili hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı öncesi Federasyon Başkanı Ertan Topçu'nun kendisinden 4 bin 500 Ahıska Türkünü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçirilmesini istediğini anlatan Arınç, Başbakan Yardımcısı olması nedeniyle kendisine istisnai bir kimsenin hiçbir şarta tabi olmaksızın bir imzayla vatandaşlığa kabul edilmesini sağlayabildiğini, ancak bu sayının sınırlı olduğunu belirtti. Arınç, "Maşallah başkan 4 bin 500 kişinin hep beraber istisnai yolla vatandaşlığa geçmesini istiyor. Bu dünyada mümkün değil. Böyle bir şey yok. Sen bana en fazla 5 kişi ver. 5 kişiyi anında vatandaş yapayım ama 4 bin 500'ü yapamam. Bunun bir prosedürü var. 4 bin 500 kişiyi bir kanun maddesi olmadan doğrudan vatandaşlığa geçirmek çok zor. Derseniz ki çok önemli olan şu 3 kişi var. Bana gelin. Ancak 4 bin 500 kişi için benim böyle bir imkanım yok" dedi.

AHISKALI ALİ NUR: 16 YILDIR VATANDAŞLIK BEKLİYORUM

Konuşmasının sonunda Ali Nur isimli bir Ahıska Türkü, Başbakan yardıcısı Bülent Arınç'ın yanına gelerek, konuşmak istedi. Önce kimliğini Arınç'a gösteren Ali Nur, "Ahıskalıyım. Konyagillerdenim. 1996 yılından beri Türkiye'deyim. Ahıska dediğiniz kişiler sıradan insanlar değil. 300 milyonluk eski Sovyetler dönemindeki Türk kanını taşıyan tek millet, Ahıskalılardır. Bu hikayeleri biz çok duyduk. 20 yıldır dinliyoruz. Hiçbir faydası yok. Vakti gelince haktan, hukuktan, bahsediyorsunuz. Çok güzel de Ahıskalıların hakkını ne zaman vereceksiniz? 70 yıldır bu millet sürgündedir. Bu bir gerçektir" diye konuştu.

Bunun üzerine Arınç, "Herkese sorsam seni yalanlar. Benim bildiğim Ahıskalılar senin söylediğin bu lafları söylemez" deyince Ali Nur ise "Vatandaşlık veremiyorsanız, gönderin gitsin bu milleti" diyerek, tepki gösterdi.

Bu arada Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise toplantı salonunun bulunduğu sokağa aracının alınmaması üzerine sinirlenerek, o sırada geçişi sağlayan trafik polisini azarladı. Polis memurunun kendisini tanımamasına iyice sinirlenen Öztürk, tartışmaya son anda müdahale eden ve yine kendisini tanımayan Trafik Şube Müdürü'ne sert çıkarak, "Beni tanıyacaksınız. 2,5 yıl oldu. Tanıyın artık. Ben milletvekiliyim" diyerek azarlaması dikkat çekti.

Arınç daha sonra Bursa Orhangazi Üniversitesi'ni ziyaret etti. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç Çiftinin Uludağ'da Kar Keyfi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement