Arnavutluk'un Eski Ulaştırma Bakanı Olldaşi Kazada Öldü - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'un Eski Ulaştırma Bakanı Olldaşi Kazada Öldü

Arnavutluk\'un Eski Ulaştırma Bakanı Olldaşi Kazada Öldü

Arnavutluk'un e ski Ulaştırma Bakanı Sokol Olldaşi, geçirdiği krafik kazasında hayatını kaybetti.

21.11.2013 18:02  Güncelleme: 22:38

Arnavutluk'ta, ana muhalefetteki Demokratik Parti (DP) Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Sokol Olldaşi, (41), geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ OLAY YERİNE GELDİ

Oldaşi'nin aracının yolun kaygan olması nedeni ile yoldan çıkarak, araziye savrulduğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından aracı bulunduğu yerden çıkarabildi. İtfaiyenin aracı boşluktan çıkarma çalışmaları sürerken olay yerine eski Başbakan Salih Berişa, Demokratik Partisi Başkanı Lulzim Başa ve çok sayıda milletvekili geldi. Sokol Oldaşi'nin cesedi cesedi Tiran devlet hastanesine kaldırıldı.

SOKOL OLLDAŞİ'NİN ÖLÜMÜ ARNATVUTLUK 'U YASA BOĞDU

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Kosova'daki parti lideri başsağlığı mesajında bulundu. Bakanlar Kurulu, DP iktidarı döneminde İçişleri ve Ulaşım bakanlığı yapan Olldaşi'nin ölümü nedeniyle yas kararı alırken, Arnavutluk Meclisinde de Olldaşi için saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Olldaşi'nin vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, Arnavutluk'un siyasi yaşamında Olldaşi'nin önemli bir yere sahip olduğunu ve demokrasinin ilerlemesi adına çaba sarf etmiş bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI KOYMUŞTU

Oldaşi, Tiran-Elbasan otoyolunun Krrbaba mevkisinde, içinde bulunduğu aracın, yağış nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak uçuruma yuvarlanması nedeniyle hayatını kaybetmişti. DP'nin en önemli isimlerinden biri olan Olldaşi, geçen Haziran ayında yapılan genel seçimleri kaybettikten sonra istifa eden eski DP Genel Başkanı ve Başbakan Sali Berişa'nın yerine genel başkanlık için adaylığını açıklayan iki isimden de biriydi. Olldaşi, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'un Eski Ulaştırma Bakanı Olldaşi Kazada Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement