Asım Güzelbey Gaziantep'i Anlattı - Son Dakika
Güncel

Asım Güzelbey Gaziantep'i Anlattı

Asım Güzelbey Gaziantep\'i Anlattı

7.Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nda Gaziantep ile ilgili bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

09.11.2012 12:41

7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nda Gaziantep ile ilgili bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Azım Güzelbey, "Gaziantep'de son zamanlarda tarihe sahip çıkma bilinci sağlandı" dedi.

Gaziantep'in artık tarih ve kültür şehri olarak anıldığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Restorasyonlar şehri sadece güzelleştirmiyor, esnafa, tüccara da faydası oluyor. 10 yıllık süreçte Gaziantep'te bin 500 tane tarihi eserin restorasyonu yapıldı. Gaziantep'te bütün medeniyetlere ve bütün dinlere aynı ölçüde saygı gösterilir. Tarihi restorasyonun yanında çok ciddi sosyal restorasyonda yapıldı. Göçün başlattığı negatif etkiler vardı, bu sorunları pozitif duruma çevirmekte çok önemli projeler yaptık. Özellikle madde bağımlısı çocuklar üzerinde ciddi çalışmalar yaptık. Binin üzerinde uyuşturucu madde bağımlısı çocuk vardı. Bu çocuklar için özel bir rehabilitasyon çalışması yaptık. Şu ana kadar 600 tane uyuşturucu bağımlısı çocuk tedavi edildi. Bu çocukların tamamına belediye olarak iş buluyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'in bir İklim Elylem Planı yaptığını söyleyen Asım Güzelbey, "Artık dünyada yerel yöneticiler ve belediyeler, küresel ısınma karşısında neler yapabileceklerini düşünüyor. Küresel ısınmanın etkilerini artık gömekteyiz. Aral Gölü bugün gemilerin karaya vurduğu bir durumda. Bütün yerel yöneticiler bu konuda çaba göstermeliler. Bundan sonraki yapacağımız imarlarda ekolojik planlı imar planları düzenliyoruz. Şehir çöplerinden elektrik elde ediyoruz, arıtma çamurundan elektrik elde ediyoruz. Böylelikle çevreye duyarlı bir çalışma içindeyiz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asım Güzelbey Gaziantep'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement