Avcıların Vurduğu Şahin Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Avcıların Vurduğu Şahin Tedavi Altına Alındı

Avcıların Vurduğu Şahin Tedavi Altına Alındı

Konya’nı Seydişehir ilçesinde avcılar tarafından vurularak sol kanadından yaralanan Şahin, Karatay Hayvan Barınağında tedavi altına alındı.

16.12.2013 14:36

Konya'nı Seydişehir ilçesinde avcılar tarafından vurularak sol kanadından yaralanan Şahin, Karatay Hayvan Barınağında tedavi altına alındı.

Seydişehir Suğla gölünde avcılar tarafından vurulan ve sol kanadında kırıklar oluşan Şahin bölgeye gezmek için giden Seyakut Derneği Başkanı İsmail Sünbül tarafından bulundu. Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yardım isteyen Seyakut yetkileri müdürlükte çalışan veteriner hekim Hasan Zorlu'ya ulaştı. Veteriner Hekim Hasan Zorlu tarafından avcıların yaraladığı Şahin'e ilk müdahale yapıldı. Ardından tedavisinin devamı için yaralı Şahin, Karatay Belediyesi Hayvan Barınağına gönderildi.

Avcıları daha duyarlı davranmalarını isteyen Seyakut Derneği Başkanı İsmail Sünbül, "Dün Suğla Gölü gezimiz sırasında bu yaralı kuşu bulduk ve tedavi ettirebilmek için ilçeye getirdik. Dernek olarak amacımız insan hayatını kurtarmak olduğu kadar doğayı ve yaşayan canlıları da korumak. Yaralı kuşumuza ilçe tarım müdürlüğümüz veterinerleri ilk müdahaleyi yaptılar ve Konya'da ki barınağa göndereceğiz orda da tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak. Bu dünyada bütün canlılar ile hep birlikte yaşadığımızı öğrenmemiz gerekiyor. Bazı duyarsız vatandaşlar av bahanesiyle hayvanlara zarar veriyor. Bu tür olayları yapanlar gerekli yasal işlem yapılarak cezalandırılmalı. Hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olunmasını istiyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avcıların Vurduğu Şahin Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement