Avrasya Maratonunundaki Mavi Balonlar - Son Dakika
Güncel

Avrasya Maratonunundaki Mavi Balonlar

Avrasya Maratonunundaki Mavi Balonlar

14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesi yüzlerce kişi, diyabete dikkat çekmek için Boğaziçi Köprüsü'nde yürüdü.

11.11.2012 17:59

14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesi yüzlerce kişi, diyabete dikkat çekmek için Boğaziçi Köprüsü'nde yürüdü. Avrasya Maratonu kapsamında Türkiye Diyabet Vakfı da "Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü" adıyla etkinliğe renk kattı. Çok sayıda diyabetli halk koşusuna katıldı.

MAVİ BALONLARIN ANLAMI

Türkiye'de de on milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilen diyabet hastalığına dikkat çekmek için Türkiye Diabet Vakfı, Avrasya Maratonunda üyeleriyle birlikte boy gösterdi. Onlarca diyabet hastası köprüyü yürüyerek geçti. "Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü"ne çok sayıda diyabetli katıldı. Pankartlar ve balonlarla Boğaziçi Köprüsü'ne gelen yaklaşık 1000 kişilik grup, diyabet tedavisinde büyük bir öneme sahip olan insülinin tıbbın hizmetine sunulduğu 1923 tarihini temsilen 1923 adet mavi balonu gökyüzüne bıraktı.

DAHA GÜZEL BİR YAŞAM MÜMKÜN

"Bugün ülkemizdeki 10 milyonun üstünde diyabet hastasının ve diyabet riski altında olan herkesin dünya diyabet gününü kutluyorum" diyen Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, "Bizim bu yürüyüşümüz, diyabetle daha güzel bir yaşam için. Biz diyabetin önlenebilir, kontrol altına alınabilir, insan sağlığına hiç bir zararı olmayan bir hastalık olduğunu, diyabetle daha güzel yaşanabileceğini göstermek için bu yürüyüşü düzenledik" şeklinde konuştu.

HER YIL 4,6 MİLYON İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR

Hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranındaki artış, fiziksel aktivitelerde azalma, sağlıksız yaşam tarzı ve davranış biçimleri gibi nedenlerden ortaya çıkan diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun verilerine göre 2011'de dünyada 366 milyon diyabetli hasta 183 milyon da tanı konulmamış hasta tespit edildi. 2030'da bu sayının 552 milyona ulaşması bekleniyor. Her 10 saniye üç kişide diyabet gelişirken, diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonlar yüzünden her yıl 4,6 milyon insan hayatını kaybediyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrasya Maratonunundaki Mavi Balonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement