Avrupa'dan Müdür Kına'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Avrupa'dan Müdür Kına'ya Ziyaret

Avrupa\'dan Müdür Kına\'ya Ziyaret

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projeleri ile Van'a gelen Avrupalılar Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına'yı makamında ziyaret ettiler.

02.11.2013 08:45  Güncelleme: 10:29

Proje kapsamında Van Ahmet Yurtsever Kız Meslek Lisesi misafiri olarak Van'a gelen proje ortakları Okul Müdürü Habip Akyol başkanlığında Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'yı makamında ziyaret ettiler.

Van'ın Avrupa'ya açılmasını sağlayan projeden duyduğu memnuiyeti dile getiren Van Milli Eğitim Müdürü Kına, "Öğrencilerimizin eğitim olanaklarını artırmak için çaba sarf eden okullarımızın bu tür projelerde yer almaları bizleri mutlu ediyor. Proje kapsamında Avrupa ilimize taşınmış durumda bu da Avrupalıların eğitimimizi, öğretmen ve öğrencilerimizin de Avrupa Ülkerlerindeki eğitim-öğretim çalışmalarını ve kültürlerini yerinde görmelerine olanak sağlaması bakımından önemlidir. Çalışmalarından dolayı Ahmet Yurtsever Kız Meslek Lisesi'ne teşekkür ediyor ve başarılarının devamını dilerim."dedi.

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projeleri'ne bu sene Türkiye'den 37 il katılıyor. Van bu sene sadece bu ortak projeye katılmakla yetinmeyip birde bu projelerin toplantılarına koordinelik yapacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan projelere çağırılan Van bu sene ise projeye ülkeleri davet ederek toplantılara koordinelik edecek. Proje ortakları ile birlikte yapılacak olan toplantıların ilki 30-31 Ekim tarihleri arasında Türkiye çapında Van Ahmet Yurtsever Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü'nde başlatıldı. Daha sonra sırasıyla Şubat 2014'te İngiltere- Liverpool, Mayıs 2014'te İtalya- Pescara, Ekim 2014 Macaristan-Budapest, Şubat 2015 Yunanistan-Athens ve Mayıs 2015 Fransa- Lille ülke ve şehirlerinde yapılacak.

Koordinatörlüğünü Ahmet Yurtsever Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin yapacağı projede diğer ortakların; SHCEK 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Adana-Türkiye, Life Long Learning Research Institute Atina-Yunanistan, Europen Center for Leadership and Enterpreneurship Education Lille-Fransa, Planet Design BT. Budapest/Hungary Eldonian Group Limited Liverpool-İngiltere, Collegiul Natinal Mihai Eminescu Iasi Iasi- Romanya, Asfor C - Ageniza Per La Ricerca E La Formazione Pescara-İtalya, Pontydysgu Ltd Pontypridd-İngiltere olduğu belirtildi.

Van Bölge Gazetesi- Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Avrupa'dan Müdür Kına'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement