Avrupa'ya Dönüş Çilesi Başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'ya Dönüş Çilesi Başladı

Avrupa\'ya Dönüş Çilesi Başladı

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Türkiye'ye gelen işçilerin dönüş yolculuğu, Bulgaristan'daki kontrolün artması nedeniyle eziyete dönüştü.

15.08.2013 13:07  Güncelleme: 11:25

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen işçilerin dönüş yolculuğu, Bulgaristan'daki görevlilerin insan kaçakçılığına yönelik yaptığı kontrolü artırması nedeniyle eziyete dönüştü.

Kapıkule Gümrük sahasında bekleyen çok sayıda aracın sürücüsü işlemlerin yavaş yapılmasını klakson çalarak protesto etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, gümrük sahasındaki hoparlörlerden işlem sırası bekleyen sürücülere, gereksiz korna çalanlar hakkında Kabahatler Kanuna göre para cezası yazılacağı konusunda uyardı.

Avrupa'da yaşayan Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüşe geçti. Dönüş nedeniyle Edirne'deki Kapıkule Gümrük Sahası'nda ve Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Gümrük Kapısı sahasında uzun araç kuyrukları oluştu. Hava sıcaklığının da 35 derece olduğu Edirne'de, kuyrukta bekleyen işçiler ve aileleri, duruma isyan etti. Türk gümrüğünde işlemi biten yaklaşık 400 araç ve içindeki bin 500 yolcu Bulgaristan'a geçmeyi beklerken, 200'e yakın araç Bulgar tarafında işlemlerin yapılmasını bekliyor.

KORNA ÇALANA CEZA UYARISI

Kuyrukta bekleyen araç sürücüleri, klaksonlara basarak durumu protesto etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü görevlileri ise, gümrük sahasındaki hoparlörlerden seslenerek, işlem sırası bekleyen sürücülere, gereksiz korna çalanlar hakkında Kabahatler Kanuna göre para cezası yazılacağını duyurdu.

Kuyruğun Bulgaristan tarafında görevlilerin insan kaçıkçılığına karşı aramalarını yoğunlaştırması nedeniyle yaşandığını belirten Kapıkule Mülki İdari Amiri Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, "Biz tam kapasite ile çalışıyoruz ve gümrük ve pasaport işlemleri 10 ayrı perondan yapılıyor. Bulgaristan tarafı da 8 peron ile hizmet veriyor. Bulgar tarafı, insan kaçakçılığına yönelik aramalarını yoğunlaştırdığı için bizde işlemleri biten araçlar gümrük sahasında Bulgaristan'a geçiş yapmak için bekliyor. Bulgar yetkililerle konuştuk ve ben de gerekli talimatları verdim. Çıkış yapacak olan araçların bagaj kontrolleri de yapılacak insan kaçakçılığı olup olmadığı araştırılacak. Bu da Bulgar tarafının işlemlerini hızlandıracak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'ya Dönüş Çilesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement