Avusturya Cumhurbaşkanı Fıscher Didim'de - Son Dakika
Güncel

Avusturya Cumhurbaşkanı Fıscher Didim'de

Avusturya Cumhurbaşkanı Fıscher Didim\'de

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Türkiye ziyareti kapsamında Aydın'ın Didim ilçesinde Apollon Tapınağı ve Milet Antik kentini gezdi.

17.06.2012 12:16

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Türkiye ziyareti kapsamında Aydın'ın Didim ilçesinde Apollon Tapınağı ve Milet Antik kentini gezdi.

Cumhurbaşkanı Fischer, Didim'de Aydın Valisi Kerem Al, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Bülent Bulut, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve diğer protokol tarafından karşılandı.

Eşi Margit Fischer ile birlikte Apollon Tapınağı etrafını gezen Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Alman Arkeoloji Enstitüsü 2. Müdürü Dr. Martin Bachmann'dan tapınakla ilgili bilgi aldı. Apollon Tapınağı çevresinde uzun süre dolaşan Cumhurbaşkanı Fischer ve eşinin fotoğraf çektiği görüldü. Fischer, tapınak ziyaretinde su molası verirken Aydın Valisi Kerem Al ise Cumhurbaşkanıyla yaptığı sohbette enerjisinin sırrını sordu.

Tapınak ziyaretinin ardından Milet Müzesi'ni ziyaret eden ve şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Fischer, burada karşısına çıkan bir kaplumbağayı severken, eşi Margith Fischer de fotoğrafını çekti.

Cumhurbaşkanı Fischer ve beraberindekiler son olarak Milet Antik kentini gezerek bilgi aldı sonra ilçeden ayrıldı.

Aydın Valisi Kerem Al, Cumhurbaşkanı Fischer'in ilçeden son derece memnun ayrıldığını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanı Didim'e geldi. Son derece memnun kaldı. Arkeolojiye hayran olduğunu söyledi. Ziyaret ülke turizmine ve ilçe turizmine katkı sağlayacaktır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avusturya Cumhurbaşkanı Fıscher Didim'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement