Aydın Tarım Firmaları Söke'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Aydın Tarım Firmaları Söke'de Buluştu

Aydın Tarım Firmaları Söke\'de Buluştu

Tarım firmaları Söke'de buluştuAYDIN'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen 23'üncü Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı, çok sayıda tarım ve zirai ekipman firmalarını buluşturdu.

23.09.2016 17:13

Tarım firmaları Söke'de buluştu

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen 23'üncü Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı, çok sayıda tarım ve zirai ekipman firmalarını buluşturdu.

Söke'de 22-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 23'üncü Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı'na tarım makineleri ağırlıklı 58 firma katıldı. Söke Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde yapılan etkinliğin açılışına CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) Başkanı Reşat Er, geçmiş yıllarda daha küçük bir alanda düzenlenen etkinliğin her yıl üzerine biraz daha katarak bugün yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğündeki bu pazar alanında yapıldığını kaydetti. Geçen yıl panayıra 52 firma, 25 bin ziyaretçi katıldığını hatırlatan Er, "Yaklaşık 6 milyon lira alışveriş cirosu oldu. İçeride ve dışarıda panayıra katılacak olan firmalara yer olmadığı için stant veremez duruma geldik. Tarım panayırının bu denli tercih edilmesinin gururunu yaşıyoruz" dedi. Bu tür panayırları çok önemsediklerini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Toyran da, çiftçilerin yeni teknolojilerle tanışıp onlardan faydalanabildiğini savundu. Başkan Toyran, Söke'de 400 bin dönüm ekilebilir arazinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Söke'nin özellikle tarımda ciddi bir potansiyeli olduğunu anlatan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu da, "Söke ilçesi özellikle tarımda bilgi toplumu aşamasına geçmiş bir ilçe konumundadır. Yerli yada yabancı Söke'nin dışından gelecek olan yatırımcılara da büyük ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol tarım panayırının açılışını hep birlikte gerçekleştirdi. Kaymakam ve beraberindekiler tarım makinelerini yakından inceleyip firma sahiplerinden makineler hakkında bilgi aldı. Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve SÖGİAD Başkanı Reşat Er son teknoloji traktöre binerek deneme yaptı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Tarım Firmaları Söke'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement