Aykırı Gazeteci Aykırı Sorular'daydı - Son Dakika
Güncel

Aykırı Gazeteci Aykırı Sorular'daydı

Aykırı Gazeteci Aykırı Sorular\'daydı

Yılmaz Özdil, uzun bir aradan sonra çıktığı CNN TÜR ekranlarında, Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

05.12.2012 10:02

Son yıllarda Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarlarından biri haline gelen Yılmaz Özdil, uzun bir aradan sonra çıktığı CNN TÜR ekranlarında, Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Özdil, Aykırı Sorular'da siyasete gireceği söylentilerinden, CHP yönetimine kadar Türkiye gündemindeki çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Eleştiriye medyadan başlayan Yılmaz Özdil, program yapımcılarının artık televizyonda sürekli aynı fikirleri duymak istediğini belirtti ve bu yüzden uzun süredir ekranlarda gözükmediğini söyledi. Bir çok köşe yazarını işi gereği okuduğunu söyleyen Yılmaz Özdil, onları da "Kelli, felli, usta diye söylenen bir ismin, nasıl böyle kötü yazdıkları konusunda düşünüyorum" diyerek eleştirdi.

Aykırı Sorular'da Dersim meselesine de değinen Yılmaz Özdil, "Konu hakkında o kadar çok erkek varken, bir tek kadın sabiha Gökçen2in üsütüne geliniyor. Dersim için sürekli o hedef gösteriliyor ama olayların yaşandığı tarihte 1 numaralı isim Mustafa Kemal. Kimse lafı dolandırmasın, eğer burada devletin bir suç işlediğine inanılıyorsa Mustafa Kemal'i yargılasınlar. Çıkıpta mektup okuyup, ağlamasınlar" dedi.

Tarihle yüzleşme konusunda Türkiye'nin yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Yılmaz Özdil, özellikle 12 Eylül darbesi dönemine değindi ve o dönemi reşit bir şekilde yaşamış 10 milyon insan olduğunu, ancak dönemi onların değil, araştırmacı yazar sıfatıyla televizyonlara çıkan, Soros'tan para almış, yandaş medyada köşe yazan, yurtdışından gelen lavukların anlattığını söyledi.

Program içinde Enver Aysever'in sorusu üzerine çağdaşlığın basit tarifini yapan Yılmaz Özdil, kadın özgürlüğüne inanan bir insan çağdaştır dedi ve "kadınların kafasını örtmesi özgürlüğe inanmadığı anlamına gelmez" diye ekledi. Üniversitelere başı örtülü kadın öğrencilerin alınmamasını da bir skandal olarak niteledi ve "Başı örtülü kızlarımız, beyni türbanlı erkeklerin siyasetine kurban ediliyor" dedi.

Program sonunda twitter'dan gelen İzmir'den Belediye Başkanlığına ya da milletvekilliğine aday olacak mı şeklinde gelen soruya, "Başbakan da İzmir'den aday olursa evet" dedi, ancak daha sonra şaka yaptığını belirtip, "siyasetle hiç işim olmadı, bundan sonra da olmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aykırı Gazeteci Aykırı Sorular'daydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement