CHP'li İlgezdi, PYD'li Aziz Güler'i Karşılama Töreninde Ağladı - Son Dakika
Güncel

CHP'li İlgezdi, PYD'li Aziz Güler'i Karşılama Töreninde Ağladı

CHP\'li İlgezdi, PYD\'li Aziz Güler\'i Karşılama Töreninde Ağladı

PYD'li Aziz Güler'in 2 aydır bekletilen cenazesi İstanbul'a getirildi. Cenaze karşılamasında CHP'li Tanrıkulu ve İlgezdi de katıldı. İlgezdi tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

20.11.2015 01:53  Güncelleme: 10:34

Aziz Güler'in 2 aydır Suriye'de bekletilen cenazesi İstanbul'a getirildi. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 21.50'de İstanbul'a getirilen Aziz Güler'in cenazesi Kargo terminalinde ailesi ve yakınları tarafından teslim alındı. Sloganlarla cenaze aracına bindirilen Aziz Güler'in cenazesi buradan Gazi Mahallesi'ne götürüldü. Gazi Mahallesi'ndeki yürüyüşe CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı. CHP'li İlgezdi'nin tören sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CENAZE MEŞALELERLE KARŞILANDI

Cenaze gelmeden önce Cemevi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Gazi mahallesi girişine geldi. Burada cenaze arabasını karşılayan grup, ellerinde meşalelerle kortej oluşturdu. Grup, İsmet Paşa Caddesinden Cemevi'ne kadar 'Aziz Güler ölümsüzdür' sloganları eşliğinde yürüdü.


ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenazeyi Cemevinin girişinde karşılayan anne Elif Güler gözyaşlarına boğuldu. Cenaze alkışlar arasında Cemevi'nin morguna konuldu.


TANRIKULU: HİÇBİR DİNDE CENAZE YERDE KALMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Şimdi de Aziz Güler'in cenazesi Gazi Cemevi'nde. Cenaze meselesi dinen, vicdanen, ahlaken herkesin ortaklaşacağı meseledir. Ne olursa olsun 59 gün bir cenaze yerde bekletilmez. Bunun ne dinde, ne vicdanda, ne ahlakta, ne de hukukta yeri var. Ve bu hükümet 59 gün boyunca bir cenazeyi bekletti. Seçimi bekledi, başka bir şeyi bekledi. Bu bir vicdani meseledir, bir insani meseledir" dedi.


Bu tür durumlarda siyasetin bir tarafa bırakılması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, "Bu hükümet, ahlakı, vicdanı, hukuku yerle bir ediyor. Hiçbir dinde yerde kalmaz cenaze. Ama burada 59 gün yerde kaldı. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Diğerleri de gelecek. Cenazeye saygı insan haklarına saygıda en temel haklardan bir tanesidir. Bu hükümet bunlara saygı duymuyor" şeklinde konuştu.


CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı töreni izleyen İlgezdi, gözyaşlarını tutamadı.


Gazi Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılan CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi...

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İlgezdi, PYD'li Aziz Güler'i Karşılama Töreninde Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • serhat: salak yorumcular o iside karsi sehit dusmus. yoksa siz isidin yanlisimisiniz? 5 23 Yanıtla
    faruk: Terörist terörist de karşı yani 3 1
  • Üslup: Ey hanımefendi bugüne kadar hangi ŞEHİT CENAZESİNE katılıp göz yaşı döktün. O dökülen kanlar sayesinde rahat uyuyor ve ..........yapıyorsun. Aldığın vekillik maaşı Kendim ve şehitler adına haram ile zıkkım olsun. Seni vekil yapan partiyede yazıklar olsun. 16 3 Yanıtla
  • ...: Yazıklar olsun.Atatürkün kurmuş olduğu bir partiyi ne hale getirdiniz.yazıklar olsun. 13 3 Yanıtla
  • ...: SAYGIDEĞER ATAMIZIN CHP SİNE BAKIN İŞTE CHP NİN KAYBETME NEDENLERİNDEN BİRİ..... ATAMIZIN ... KEMİKLERİ SIZLIYORDUR YAZIK... HAİNE AĞLAYANIN HAİNDEN FARKI YOK... 12 1 Yanıtla
  • MENEMENLİ: İZMİRLİLER GÖRÜN VEKİLLERİNİZİ, İZMİRLİLER BU PİSLİĞİ TEMİZLEMEK SİZE DÜŞER. 10 3 Yanıtla
  • MUŞ BULANIK: vay vay rezidans güzeli sen ağlama makyajın akıyor o çirkin suratın ortaya çıkıyor hain sevici sezginde orada atatürkün partisine bak vekiline bak.işte Erdoğan ın ezdiği ezikler allah size hep ağlamayı nasip etsin. 10 2 Yanıtla
  • faruk: Kılıçdaroğlu bak işte yoldaşlar ına nasıl seni destekleyelim hangi amaca hizmet ediyorsunuz 9 2 Yanıtla
  • kurt oğlu: insanlar chp ye boşunamı gızıl gominis diyor.çünkü hdp den dahada kötüler 9 1 Yanıtla
  • VATANDAŞ: Acaba kaç şehit cenazesine gidip ağlamış bunlar.bu chpyide bu chpye milliyetçiyim Atatürkçüyüm deyip oy verenleri de ALLAH bildiği gibi yapsın 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement