Baba Yadigarı Evi "Eğitim Yuvası"Na Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Baba Yadigarı Evi "Eğitim Yuvası"Na Dönüştürdü

Baba Yadigarı Evi "Eğitim Yuvası"Na Dönüştürdü

Osmaniye'de avukat Selahattin Arpacı, restorasyonunu yaptırdığı babasından kalan iki katlı ahşap evi, kurs merkezi olarak tahsis etti Arpacı: "Güzel ahlaklı, dinine, milletine sağdık, milli b...

18.10.2013 11:12

ÜMİT KAHRIMAN - Avukat Selahattin Arpacı, restorasyonunu yaptırdığı baba yadigarı iki katlı ahşap evi, Kur'an-ı Kerim, matematik, Osmanlı Türkçesi, ney ve bağlama kursu verilen eğitim merkezine dönüştürdü.

Arpacı, AA muhabirine, babası Ali Arpacı'nın 60 yıl önce 7 Ocak Mahallesi'nde yaptırdığı 2 katlı ahşap evi restore ettirerek, eğitim ve kültür hizmetleri verilen merkez haline getirdiğini söyledi.

Babasının adını yaşatmak için Arpacı Ali Güzel Ahlaklı ve Milli Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneğini kurduğunu belirten Arpacı, şunları kaydetti:

"Babam, Enver-ul Hamit Camisi'nde 42 yıl müezzinlik yaptı. 44 yıl önce 72 yaşındayken trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. İki atlı evi 60 yıl önce yaptırdı ve işçiliğine de yardım etti. Ahşap olduğu için zamanla yıpranan ev, çıkan bir yangında da zarar gördü. İşe gidip, gelirken gördüğüm evin harabeye dönmesinden utanıyordum. ya yıkılması ya da onarılması gerekiyordu. Baba yadigarı oduğu için belediyeden tadilat ruhsatı aldım ve 8 ayda tamamladım."

Arpacı, gençlerin güzel ahlaklı ve milli değerlere bağlı yetişmesini arzuladığını, bu nedenle evin alt katını kültür ve eğitim faaliyetleri için tahsis ettiğini söyledi.

Evin üst katının da misafirhane olarak hizmet verdiğini anlatan Arpacı, şöyle konuştu:

"Evin alt katında eğitim faaliyeti yürütülüyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri ile gönüllüler tarafından kadınlara ve kız öğrencilere Kur'an-ı Kerim dersi, matematik etüt çalışması, Osmanlıca Türkçesi, ney ve bağlama kursu veriliyor. Kütüphanemizde kitap okuma etkinliği oluyor. Güzel ahlaklı insanların yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Güzel ahlaklı, dinine, milletine sağdık, milli benliğini unutmayan gençler yetişmesini arzuluyoruz. Burada ayrıca keman ve resim kursu ile kimya etüt çalışması için de başvuru almaya başladık. İleride açacağımız kursları da düşünürsek yaklaşık 200 kişi dönüşümlü olarak burada eğitici ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek."

Suriyeli aile misafir ediliyor -

Bir oda, salon, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan misafirhanede üç çocuklu Suriyeli aile kaldığını ifade eden Arpacı, "Suriyeli aile, burada ücretsiz kalıyor. Elektrik ve suyu ortak kullanıyoruz. Bizler onlardan memnunuz. Onların hayır duası bizlere yeter" dedi.

Arpacı, Suriyelilere yönelik Türkçe kursu açmayı planladığını da sözlerine ekledi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baba Yadigarı Evi 'Eğitim Yuvası'Na Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement