Babasının Madalyasını Gözyaşlarıyla Aldı - Son Dakika
Güncel

Babasının Madalyasını Gözyaşlarıyla Aldı

Babasının Madalyasını Gözyaşlarıyla Aldı

Çanakkale'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. Yıldönümü Nedeniyle Tören Düzenlendi. Beş Gaziye Kıbrıs Harekatı Anı Madalyası'nın Verildiği Törende Duygulu Anlar Yaşandı. Kısa Bir Süre Önce Vefat Eden Babasının Madalyasını Alan Semra Malevi Gözyaşlarına Hakim Olamadı.

20.07.2010 16:07

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene Vali Yardımcısı Ali Partal, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aleattin Sevim, Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman ile çok sayıda Kıbrıs gazisi ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Daha sonra, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında görev alan gazilerden Ender Tugasaygı, Mehmet Çetin, Mehmet Işık, Muhammer Tekinalp ve Şaban Kılınç´a ''Kıbrıs Harekatı Anı Madalyası' verildi. 28 Şubat´ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazi Muhammer Tekinalp´in madalyasını kızı Semra Malevi aldı. Madalyalar dağıtılmaya başladığında duygulanan Malevi sıra kendisine geldiğinde, 116´ncı Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu´nun madalyayı göğsüne iğnelediği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kadın babasının madalyasını almanın gururunu yaşadı. Babasının Kıbrıs Barış Harekatı´na 39. Tümen Topçu Alayı Karargah Bölüğü´nden katıldığını belirterek, gözyaşları içinde, ''Yakın bir zamanda kaybettiğim babam adına bu madalyayı aldım. Çok mutluyum' dedi.

Çanakkale Şube Başkanı gazi emekli astsubay Necdet Erdinç de yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının bulunduğu coğrafyada Türkiye´nin güvenliği için yüksek bir değer olduğunu ifade etti. Erdinç, ''36 sene evvel Rumlar ve Yunanlılar, Kıbrıs´ı Yunanistan topraklarına katma istekleri ile Akritas planını uygulamaya koyarak 307 seneden fazla Ata yadigarı topraklarda yaşayan Türkleri yok etmeye başladılar. Bugün olduğu gibi, bu katliamlara kayıtsız kalan batılı ülkeler karşısında Türkiye bütün diplomatik yolları denedikten sonra Kıbrıs´a tek taraflı müdahale etmiştir. Mutlu barış harekatı zaferi ile soydaşlarımız özgürlüğe kavuşmuş, Kıbrıs´ta barış tesis edilmiştir' dedi.

Ersan KÜÇÜKKURU - ÇANAKKALE - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasının Madalyasını Gözyaşlarıyla Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement