Bakan Eroğlu, aday tanıtım törenine katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, aday tanıtım törenine katıldı -

Bakan Eroğlu, aday tanıtım törenine katıldı -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu ülkede ayakta kalmanın yegane yolu, çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor.

08.02.2014 20:10

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu ülkede ayakta kalmanın yegane yolu, çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. 30 Mart 2014'de Türkiye için çok büyük bir dönüm noktası olacak. Ölüm kalım mücadelesi, istiklal mücadelesi çünkü hakikaten bu sefer oyun daha başka oyun. Şimdi birbirimize düşürmek şeklinde bir oyun oynanıyor ama aziz milletimiz bu oyunun farkına vardı" dedi.

Eroğlu, Sandıklı'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, belediye başkan adaylarının genel merkez tarafından çok zor seçildiğini, tüm aday adaylarına teşekkür ettiğini söyledi.

Türkiye'nin son derece stratejik bir noktada olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Şu küçücük İstanbul kadar nüfusu olan Yunanistan bile buraya göz koymaya kalkıyor. Haddin ne ya senin. İstanbul kadar nüfusun yok. Arkasından bakıyorsunuz İsrail 'vadedilmiş topraklar' diye öyle bir hayali var. Rusya sıcak denizlere inmek istiyor. Fransa'nın, Amerika'nın, İran'ın başka hesapları var. Neticede bu ülkede ayakta kalmanın yegane yolu, çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. Tarihe bakıldığı zaman bir kaç dönüm noktası var. Birinci dönüm noktası 26 Ağustos 1071'de ölüm kalım mücadelesi var. Arkasından İstanbul'un fethi ikinci bir dönüm noktamız. Çağ kapattı çağ açtı. Sultan Abdülhamit'in nasıl padişahlıktan düşürüldüğünü biliyorsunuz. Taksim'de oyunun aynısı oynandı. İstiklal Harbi ve Çanakkale destanı, bunlar hakikaten dönüm noktası. 30 Mart 2014'de Türkiye için çok büyük bir dönüm noktası olacak. Ölüm kalım mücadelesi, istiklal mücadelesi çünkü hakikaten bu sefer oyun daha başka oyun. Şimdi birbirimize düşürmek şeklinde bir oyun oynanıyor ama aziz milletimiz bu oyunun farkına vardı."

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 17 Aralık'tan sonra İstanbul, Ankara, Samsun ve Trabzon'a gibi illere gittiğini anımsatan Eroğlu, daha önce böyle bir coşkuyu görmediğini, milletin, oynanan oyunun farkına vararak başbakanına, hükümetine ve bayrağına sahip çıktığını belirtti.

Bu meselenin AK Parti meselesi olmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"MHP'li, CHP'li kardeşlerimize veya cemaatteki kardeşlerimize şunu söyleyin, 'Bu mesele AK Parti meselesi değil. Bu mesele milletin önünün kesilmesi ve milletin yükselişinin önüne set çekilmesinin programıdır. Nitekim niye bu böyle oldu yani Türkiye kendi halinde sürünerek yoluna devam etseydi hiçbir oyun olmazdı ama biz ayağa kalktık. IMF'ye olan borcu ödedik. Faiz lobisini, hortumları kestik. Eskiden borcumuz vardı fazla oyun oynamaya gerek yoktu."

Türkiye'nin 21. asra mührünü vuracağını, onun için 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu anlatan Eroğlu, "Türkiye yıkılırsa ne olur biliyormusuzun? Siz, diz çökerseniz Bosna-Hersek gider, Orta Asya gider. Siz, diz çökerseniz, Ortadoğu, Filistin, Myanmar elden gider. Dolayısıyla bu vazife, bu tarihi mesuliyet, bu millete yükledi. O bakımdan hepimiz mesuliyetimizin idrakında olmamız lazım. İnşallah 30 Mart'ta bunlara Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere derslerini verecek miyiz?" diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de 17 Aralık operasyonlarıyla Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını bildirerek, "Dünyanın vicdanı biziz. Dünyanın vicdanı sizsizin. Eğer biz kaybedersek dünya kaybedecek, mazlumlar kaybedecek" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Sandıklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çöl, Hocalar Belediye Başkan adayı Ali Arslan, Kızılören Belediye Başkan adayı Ahmet Pekşen ve belde belediye başkan adayları partililere tanıtıldı.

Eroğlu, daha sonra Sinanpaşa ilçesindeki aday tanıtım törenine katılarak AK Parti Sinanpaşa Belediye Başkan adayı Murat Karakoyun'u partililere tanıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, aday tanıtım törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement