Bakanlar Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu

Bakanlar Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu

Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden İç İşleri Bakanı Güler ve Gümrük ve Ticaret Bakanı patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.

12.02.2013 08:53  Güncelleme: 09:39

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden İç İşleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunup ölen 3 Türk'ün evlerinde kurulan taziye çadırlarını ziyaret etti. Bakanlar ilk olarak patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Daha sonra burada kurulan kriz masasında patlamayla ilgili brifing alan 3 bakan ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne geçti. Burada yaralıları ziyaret eden bakanlar daha sonra yaralı yakınlarına da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakanlar patlamada yaşamını yitiren Hasan Dağ, İbrahim Yalçınkaya ve Ali Sille'nin evlerinin önünde kurulan taziye çadırlarını ziyaret etti. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen 3 bakan fotoğraf ve görüntü çekilmesine izin vermedi. Bakanlar daha sonra sorulan sorulara cevap vermeden Reyhanlı'dan ayrıldı.

ARACI PATLATANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA ARANIYOR

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlatılan aracı Suriye'den getirdiği ve gümrük sahasının önünde patlattığı iddia edilen 2 kişinin Türk sınır kapısındaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği öne sürüldü. İddiaya göre şüphelilerin aracı Suriye'den getirip Türk gümrük sahasına park ettikten sonra bölgeden ayrılır ayrılmaz patlamanın meydana geldiği şüphelilerin de Türk sınırından içeri girip izini kaybettirdiği öne sürüldü. Patlatılan aracı getirdiği iddia edilen şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlar Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement