Balduk, Yezitlere Fırsat Vermeyelim - Son Dakika
Güncel

Balduk, Yezitlere Fırsat Vermeyelim

Balduk, Yezitlere Fırsat Vermeyelim

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesinde, Vakıf Başkanları, İş Adamları, Siyasi Partilerin Temsilcileri Pazarcık Cemevi'nde Düzenlenen Aşure Etkinliğinde Bir Araya Geldiler.

27.12.2010 19:37  Güncelleme: 19:39

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vakıf başkanları, iş adamları, siyasi partilerin temsilcileri Pazarcık Cemevi'nde düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldiler.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Pazarcık Belediyesi ve Alevi Bektaşi Derneği'nin düzenlediği aşure etkinliğinde, 32 yıl önce yaşanan Kahramanmaraş olaylarından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

''Acıyı yüreğimde hissediyorum. Ama bu aramızı bozmaya çalışan yezitlere lütfen fırsat vermeyelim. Hep beraber olalım''diyen Başkan Balduk, Kahramanmaraş'ta bir cemevi yapılması gerektiğini ifade etti.

Balduk, şöyle konuştu: ''Biz birlik içerisinde olmalıyız. Dirlik içinde olmalıyız. Bu sayede halkımızın refah seviyesi de yükselir. Bugün burada Kahramanmaraş olaylarından ötürü acınızı paylaşıyorum. Acınızı yüreğimde de hissediyorum. Bombanın atıldığı gün eşimle beraber bende sinemadaydım. Olayların hepsini yaşadım. Maraşlı olmayan provokatörlerin Alevileri de Sünnileri de sağcıları da solcuları da nasıl kışkırttıklarını gözlerimle gördüm.

Bu oyunlara bir daha gelmeyelim. Bizleri kullanmaya birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan yezitlere fırsat vermeyelim. Birlik olalım, dirlik içinde ekonomimizle büyüyelim. İnsanımızın refah seviyesini yükseltelim. Dost olalım, dost kalalım.

Biz birbirimizden kız alıp kız veriyoruz, birlikte ticaret yapıyoruz yıllardır aramızda en ufak bir anlaşmazlık dahi olmuyor. Herkes birbirinden son derece memnun. Bizler arasında ayrım zaten yok. Alevi'si de Sünni'si de aynı! Toplumumuzun huzurunu bozmaya çalışanlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu programı tertip eden Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara'ya ve Kahramanmaraş'tan katılan çok sayıda sivil toplum kuruluşu liderlerine, iş adamlarımıza, vakıflarımıza ve sizlere çok çok teşekkür ediyorum''diye konuştu.

Kardeşlik ortamının Türkiye'ye yayılması gerektiğini vurgulayan Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise '' Toplumun barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Şu anda Pazarcık'ta bunun çok güzel bir örneğini yaşatıyoruz. Bu görüntü Türkiye'nin Kahramanmaraş üzerindeki düşüncesini değiştirir. Tatsız olaylar yaşanmış olabilir. Ama bunlar genele yayılamaz. 3-5 tane kendini bilmez insanın basına vermiş olduğu görüntü Kahramanmaraş hakkında ki düşüncemizi değiştirmeyecektir. ''dedi.

Dalkara, kardeşlik içerisinde yaşamayı arzulayan ve bunu yaşatmaya çalışan toplum önderleri ve liderlerinin bugün etkinliklerine katıldığını belirterek, ''Alevi-sünni ayrımı yapmamız mümkün değildir. Birbirimizle sorunumuz yoktur. Artık iç içe girmiş durumdayız'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Atik ise Alevi ve Sünni ayrımı yapılmasının yanlış olduğunu, insanların ''eline, diline ve beline'' sahip olduğu sürece kardeşlik ortamının devam edeceğini vurguladı.

Gönüllerde Ehl-i Beyt sevgisi devam ettiği sürece Alevi-Sünni kardeşliğine bir şey olmayacağını anlatan Atik, ''Biz ayrılmayız, bizim huzurumuzu bozmak isteyenlere izin vermeyin'' dedi.

Pazarcık Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Topalca ise Aleviler'in tutulan Muharrem matemiyle amaçlarının acıları tekrarlamamak, aç duygularının tekrarlamamak ya da öç duygularını körüklememek olduğunu söyledi.

Alevi Dedesi Hüseyin Keskin ise, Kerbela'nın kendileri için ne ilk ne de son olduğunu belirterek, ''Biz her hak deyişimizde, sevgiden, barıştan, hakça paylaşmaktan, insan hak ve hürriyetin den bahsettikçe, tarihin her döneminde din tacirleri tarafından katlimiz vacip kılınmıştır. Aradan asırlar geçmesine rağmen hala inancından dolayı insan yakmaktan geri durmayanlar, Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, ve Sivas'ta Hızır paşa olmaya devam etmektedirler'' diye konuştu.

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ise Muharrem ayının son matem gününde Alevi vatandaşlarla ''sıla-i rahim'' yaptıklarını belirterek, zulmü zalimi sevmediklerini, bu günün birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balduk, Yezitlere Fırsat Vermeyelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement