Balıkesir'deki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'deki Orman Yangını

Balıkesir\'deki Orman Yangını

Yangının Bigadiç ilçesi yönünde ilerlemesinin durdurulması için iş makineleriyle şerit şeklinde yol açılıyor

01.08.2013 01:06

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan ve halen süren yangının Bigadiç ilçesi yönünde ilerlemesinin durdurulması için iş makineleriyle şerit şeklinde yol açılıyor.

Bigadiç Belediye başkanı Mustafa Göksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının Kepsut'ta başladığını ancak birkaç koldan Bigadiç ve Dursunbey köyünde ilerlediğini söyledi. Belediye olarak Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer çalışanlara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Göksel, araçlara yakıt ve su desteğinin yanı sıra personele yemek, ayran ve su dağıttıklarını kaydetti.

Yangının henüz köyleri tehdit etmediğini, her türlü önlemin alındığını dile getiren Göksel, şunları bildirdi:

"Birçok ilden uçak ve helikopterler geldi, ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar. Yoğun çaba harcanıyor. ETİ Maden'de kullanılan iş makineleri, Orman Bölge Müdürlüğü'nün ellerinde bulunan dozer ve kepçeler şu anda ormanın içinde şerit halinde yol açıyor. Bütün arazözler açılan bu yola konuşlandırılıp bir set oluşturulacak ve yangın durdulacak."

Göksel, yangının Çaldere ve Beğendikler köyü arasında devam ettiğini belirterek, "Arazözler yangına yerinde müdahale ediyor. Canla başla bir mücadale var. Sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerin devreye girmesiyle umarım yangın kontrol altına alınır" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'deki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement