"Mavi Marmara"da Yeni Gelişme: ABD'de Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Mavi Marmara"da Yeni Gelişme: ABD'de Dava Açıldı

"Mavi Marmara"da Yeni Gelişme: ABD\'de Dava Açıldı

İnsanı Yardım Vakfı, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden ABD Vatandaşı Furkan Doğan'ın ailesinin ABD'de dava açtığını duyurdu. İsrail ise bu gelişmeye tepki gösterdi.

22.10.2015 14:49  Güncelleme: 15:23

Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden ABD Vatandaşı Furkan Doğan'ın ailesi dönemin İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a dava açtı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın, Mavi Marmara saldırısında şehit edilen Furkan Doğan'ın ailesi tarafından dönemin Savunma Bakanı Ehud Barak'a açılan davaya tepki gösterdiği bildirildi.

"ABD'DE JÜRİ ÖNÜNDE YARGILANACAK"

İHH'nın açıklamasında, İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak'ın bir konferans için ABD'de bulunduğu belirtilerek "Mavi Marmara saldırısının da sorumluları arasında yer alıyor. Mavi Marmara avukatları ABD'de bulunan Ehud Barak'a Mossad ajanlarının engelleme girişimlerine rağmen ulaşmayı başardı ve önceden hazırladıkları dava dosyasını Ehud Barak'a tebliğ etmeyi başardı. Bu tebligatın şokunu yaşayan Ehud Barak, Furkan Doğan davasından dolayı ABD'de jüri önünde yargılanacak." denildi.

İSRAİL TEPKİLİ

İsrail devlet radyosunun Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'de eski İsrail Başbakanı ve dönemin Savunma Bakanı Barak hakkında açılan davanın, "Yasal yollarla İsrail devletine karşı başlatılan yeni bir kampanya olduğu" öne sürülerek, "Amerika mahkemesinin bu çabalara destek vermeyeceğine inandıkları" ifade edildi.

10 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Abluka altındaki Gazze'ye yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisi, 2010 yılında uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalmış ve müdahale sonunda 10 kişi öldürülmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. İHH ile mağdur aileler olaydan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları suç duyurusunda, saldırıda rolleri olan İsrailli yetkililerin yargılanmasını talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Mavi Marmara'da Yeni Gelişme: ABD'de Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement