Baro Başkanları Yeşil Pasaport Hakkı İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanları Yeşil Pasaport Hakkı İçin Toplandı

Baro Başkanları Yeşil Pasaport Hakkı İçin Toplandı

İzmir Barosu'nun öncülüğünde yapılan toplantıda, kamu görevi yapan avukatlara, yeşil pasaport alabilme hakkının verilmemesine tepki gösterdi.

20.11.2014 17:45

İzmir Barosu'nun öncülüğünde yapılan toplantıda, kamu görevi yapan avukatlara, yeşil pasaport alabilme hakkının verilmemesine tepki gösterdi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da destek verdiği toplantıda İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, " Türkiye'nin imza altına aldığı ulaslararası anlaşmalar nedeniyle, serbest dolaşım hakkının verilmesi zorunluluktur" dedi.

Bir süre önce yapılan avukatlara yeşil pasaport verilmesi teklifinin, Adalet Bakanlığı'nın onayına rağmen, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın karşı çıkmasıyla, meclis araştırma komisyonunda reddedilmesi, avukatların tepkisini çekti. İzmir Barosu'nda bir araya gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Uşak Baro Başkan Yardımcısı Muhterem Sayan ile Manisa Barosu Başkan Yardımcısı Serhan Çelik, ortak açıklama yaptı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da desteklediği açıklamayı Aydın Özcan yaptı. Avukatlık mesleğinin artık ofis ortamında yapılmaktan çıktığını uluslararası bir boyuta ulaştığını söyleyen Özcan, "Bu dönemde avukatlık mesleğinin yapılmasında bir takım sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Yıllardır çözüm bekleyen bu sorunlardın bir tanesi de, meclis gündemine gelen avukatlara yeşil pasaport verilmesidir. Bu teklif reddedildi. Aslında, Türkiye'nin imza attığı uluslararası anlaşmaların gereği olarak serbest dolaşım hakkının sağlanması bir zorunluluktur. Birçok batı ülkesinde avukatların bu ve buna benzer haklara sahip olduklarını dikkate alırsak, bir kamu görevi olan savunmanın temel unsuru, biz avukatların da bu kapsamda, kabul edilmesi ve bu yöndeki mağduruyitlerimizin giderilmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanları Yeşil Pasaport Hakkı İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement