Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Açıklaması

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Açıklaması

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel basının güçlenmesini istediklerini söyleyerek, "Bütün Anadolu basınını yeşertmek ve güçlendirmek, kriterlere uygun hale getirmek istiyoruz" dedi.

06.05.2012 15:33

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel basının güçlenmesini istediklerini söyleyerek, "Bütün Anadolu basınını yeşertmek ve güçlendirmek, kriterlere uygun hale getirmek istiyoruz" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Malatya Şubesi'nde Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile yerel gazetelerin sahipleriyle toplantı yaptı. Atalay, yerel basın kuruluşlarının sahiplerine bir telefon kadar yakın olduklarını ifade ederek, herhangi bir sorun yaşadıklarında kendilerine ulaşılmasını istedi. Atalay, "Amacımız Malatya basınını ve bütün Anadolu basınını yeşertmek ve güçlendirmek, kriterlere uygun hale getirmek, dada iyi şartlarda gazetecilik

yapmanızı sağlamak, gazetelerin dahi iyi matbaalarda basılmasını sağlamak, daha iyi kağıtlara basılmasını sağlamak, daha verimli muhabirlerle daha çok yayın ve daha çok satış yapan ve daha çok kazanan ve çalışanlarına kazandıran gazeteler olmasını sağlamak istiyoruz. Bütün hedefimiz bu. Bunun içinde biz yük olmaya değil, yük almaya geldik. Sloganımız bu. Hedefimizde el ele, kol kola çalışıp, sorunları en aza indirmek var" şeklinde konuştu.

Basın ahlak kurallarına kesinlikle uyulmasını istediklerini belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bu konuda gelen şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, "Biz çoğu zaman basın özgürlüğünden yana tavır alıyoruz. Ama haberin içinde ve yorumda hakaret varsa, yada şantaj varsa, kendilerini bile savunmakta güçlük çektikleri unsur varsa, o zaman cezai işlem uyguluyoruz. Bu para cezası yada ilan cezası şeklinde oluyor. Ama hiçbir zaman cezayı aklımıza getirmek istemiyoruz. Alabildiğine

özgür, çok sesli, düşündüğünü, inandığını yazabilen bir basına herkesin ihtiyacı var. En çok da eleştirilmesi gerekenlerin ihtiyacı var. Eleştirilip doğruları bulmak, bir hatayı düzeltmelerine vesile olabildikleri için teşekkür etmek herkesin vazifesi" dedi.

Yerel basının ilan konusunda desteklemek için başlattıkları çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Atalay, yerel gazetelere sigorta teşvikinin verilmesi ve kalifiye eleman bulunması konusunda da çalışma yapacaklarını kaydetti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman ise Malatya basınının kentteki sorunlara duyarlı olduğunu belirterek, "Malatya yerel basınının dürüst bir yapısı ve dürüst bir geçmişi bulunuyor" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement