Başkale'de Köylülerin Ot Taşıma Çilesi - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Köylülerin Ot Taşıma Çilesi

Başkale\'de Köylülerin Ot Taşıma Çilesi

Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, hayvanları için yaz aylarında dağlarda biriktirdikleri otları, ağır kış koşullarında kızak ve brandalarla taşıyor.

08.02.2014 11:44

Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, hayvanları için yaz aylarında dağlarda biriktirdikleri otları, ağır kış koşullarında kızak ve brandalarla taşıyor.

İlçeye bağlı Barış köyünün Yavrucak mezrasında yaşayan köylüler, yaz mevsiminde dağlık kesimlerde biçtikleri otları, balya haline getiriyor.

Arazinin kayalık olması nedeniyle otları taşımak için kış mevsimini bekleyen köylüler, karın yağmasıyla kızaklara ve naylon brandalara bıraktıkları ot balyalarını, köylerine taşıyor.

Köylülerden Hamza Bayram, her yıl kış mevsiminde aynı çileyi çektiklerini ve zor şartlarda hayvancılık yaptıklarını belirterek, her sabah köye 4 kilometre uzaklıktaki dağlık alandan hayvanlarına ot taşıdığını söyledi.

Bayram, "Yazın dağda biriktirdiğimiz otları, kış mevsiminde hayvanlarımıza yedirmek için kızaklara yükleyerek veya sırtımıza alarak taşıyoruz. Zor bir iş fakat geçimimizi hayvancılıkla yaptığımız için bunu yapmaya mecburuz. Bu bizim için bir yaşam şekline dönüştü" dedi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkale'de Köylülerin Ot Taşıma Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement