Başkan Kocamaz'a Anamur'da Muhteşem Karşılama - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz'a Anamur'da Muhteşem Karşılama

Başkan Kocamaz\'a Anamur\'da Muhteşem Karşılama

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur'da muhteşem bir törenle karşılandı.

08.01.2014 09:59  Güncelleme: 14:45

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Anamur'da muhteşem bir törenle karşılandı. Kent girişinde uzun kuyruklar oluşturan Anamurlular, "Başkan Kocamaz Seni Kimse Yıkamaz" sloganıyla bağırlarına bastılar.

Karşılama törenine MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin yanı sıra MHP ilçe başkanları, ülkü ocağı başkanı, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Kente konvoy eşliğinde giren Başkan Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, halkı selamlayarak, yeni ilçe binasının açılışına katıldılar.

Anamur MHP İlçe Binasının açılışı töreninde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, Anamur'da kaldıkları yerden devam edeceklerini, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni de kazanacaklarını söyledi.

MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut ve MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise, 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu Anamurluların ve tüm Mersin'in desteğini istediklerini belirttiler.

Mersin'de yaşayan herkesi Mersin'in ortak paydası etrafında birleşmeye davet eden Başkan Kocamaz, 30 Mart'tan sonra hizmetleriyle yepyeni bir Mersin inşa edeceklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Sayın genel başkanımızın da belirttiği gibi ülkemiz çok zor bir dönemeçten geçiyor. Bu zor şartlar içerisinde de birbirini takip edecek zincirleme bir seçimin ilk ayağı 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçim. Bundan yaklaşık 4 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimiyle karşı karşıya kalacağız ve ondan da yaklaşık 8 ay sonra yani 2015 baharında bir genel seçim için 1 yıl içersinde üç defa sandığın başına gitmiş olacağız. Bu seçim belki bir yerel seçim ama inanın bugüne kadar gerçekleştirilen bütün seçimlerden çok daha önemli. Çünkü geçmişte sizler belediye dendiği zaman Anamur Belediyesi'ni anlardınız yada belde belediyelerini anlardınız. Ama şimdi belediye denildiği zaman sadece Anamur değil Mersin'in tümünü de kapsayan bir yerel seçimden bahsedilecek bir yerel belediyeden bahsedilecek" dedi.

16 Kasım 2012 tarihinden bu yana Mersin'i karış karış gezdiklerini kaydeden Başkan Kocamaz, "Kapı kapı, köy köy, belde belde dolaşıyoruz. Bütün ilçelerimizi karış karış dolaştık vatandaşımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Artık Mersin'de belediye denildiği zaman Anamur'un en tepesinde tek başına yaşayan bir vatandaşımız dahi bu seçimle direkt ilgili konuma gelmiştir. Birileri bu yasayı çıkarırken ülkenin geleceğiyle ilgili yada aldıkları talimatlarla ilgili belli düşünceler ışığında karar vermiş olabilir. Belki milliyetçi hareketçiler olarak, ülkücüler olarak bu yasayla ilgili duyduğumuz endişeleri çoğunuz biliyorsunuz. Partimiz mecliste bu yasanın çıkarılmaması için çok büyük mücadeleler de verdi. Çıkarılacak yasa parmak sayısına bağlı olduğu için mecliste her türlü itiraza rağmen bu yasa çıktı. Şimdi bize düşen görev hiç olmazsa kendi bölgemizde o endişelerden arınmış bir yönetim oluşturabilmek, hiç olmazsa kendi evimizin önünü temizleyebilmek ve üzerimize düşeni yaparak kendi bölgemize sahip çıkmak" şeklinde konuştu.

MERSİN'E SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Kocamaz, Mersin'e sahip çıkacaklarını ifade ederek, "Aziz Atatürk 17 Mart 1923'te Mersin'e geldiğinde o dönemdeki manzaraya bakıyor ve bir ifade kullanıyor. 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' diyor. Ama maalesef aradan 90 yıl geçmesine rağmen bizler Mersin'e yeterince sahip çıkamamışız. Bu Yeni Büyükşehir Yasası, yine bir ayet mealinde olduğu gibi 'bazı şer bildiklerinizde hayır, hayır bildiklerinizde de şer vardır' İfadesini inşallah Mersin'de Mersinliler şerri hayra dönüştürerek ispat etmiş olacaklar. Bu seçimler aynı ceketin düğmeleri gibi İlk düğmeyi inşallah 30 Mart'ta doğru iliklersek ondan sonraki düğmelerde doğru iliklenmiş olacak. Allah korusun ilk düğmede yapılacak bir hata ondan sonraki düğmelerin doğru iliklenme şansını da ortadan kaldıracaktır. Dolayısıyla herkesi, ülkesini, Mersin'i seven herkesi Mersin ortak paydasında birleşmeye davet ediyoruz. Onun için yollardayız, çünkü şehitlerimize, gazilerimize karşı taşıdığımız bir vebal var, bir sorumluluk var. Bizden sonra bu ülkeyi yönetecek gelecek nesillere karşı taşıdığımız bir sorumluluk var. Herkesi bu sorumluluk çerçevesinde görevini yapmaya, birleşmeye, bütünleşmeye Mersin ortak paydasında birleşmeye davet ediyoruz. Mersin ortak paydasının adresi de üç hilalin altı milliyetçi harekettir" dedi.

Konuşmaların ardından Anamur MHP İlçe Binası törenle hizmete açıldı. Programlar kapsamında Anamur'da 3 irtibat bürosu da törenle hizmete girdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz'a Anamur'da Muhteşem Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement