Başkan Kocamaz'a BaşkurdistAn'dan Üstün Hizmet Madalyası Verildi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz'a BaşkurdistAn'dan Üstün Hizmet Madalyası Verildi

Başkan Kocamaz\'a BaşkurdistAn\'dan Üstün Hizmet Madalyası Verildi

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Başkurdistan Cumhurbaşkanlığı Tarafından 'Üstün Hizmet Madalyası' Verildi

18.02.2011 15:24  Güncelleme: 15:26

2010 yılının 'Prof.Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Yılı' ilan edilmesi kapsamında Başkurdistan da düzenlenen törenlere katılan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Başkurdistan Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Üstün Hizmet Madalyası' verildi.

14-16 Şubat 2011 tarihleri arasında Başkurdistan Kültür Bakanlığı ile Uluslar arası Türksoy teşkilatının ortaklaşa olarak Başkurdistan Cumhuriyeti Ufa şehrinde düzenlenen 'Ahmet Zeki Velidi Togan Yılı' kapanış etkinliğe katılan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz büyük ilgi gördü.

Başkurdistan Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Üstün Hizmet Madalyası'na layık görüldüklerini belirten Başkan Kocamaz, bu madalyayı almaktan onur duyduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "2010 yılı tüm dünyada Zeki Velidi Togan yılı ilan edildi. Bizde bu çerçeve içerisinde Zeki Velidi Togan yılına Tarsus'taki bir caddeye ismini vererek katkı sağladık. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Side Belediye Başkanı Kadir Uçar ve Tarsus Belediye Başkanı olarak ben ayrıca Türksoy Genel Sekreteri, Düsen Kaseinov, Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve bilim adamlarına Başkurdistan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen final gecesinde Başkurdistan Cumhurbaşkanlığı tarafından Üstün Hizmet Madalyası verildi.

Bizim Başkurdistan'a gidip ayrılışımıza kadar bizzat bütün ziyaretlerde bütün programlarda Başkurdistan Kültür Bakanı bizi havaalanından aldı, havaalanından tekrar yolcu edinceye kadar takip etti. Ayrıca Başkurdistan'da Ziraat Fakültesi'nde çeşitli müzelerde ve Kültür Bakanlığı tesislerinde incelemelerde bulunduk, okullarda incelemelerde bulunduk ve çok yoğun bir program çerçevesinde etkinliklere katıldık.

Zeki Velidi Togan'ın köyüne varıncaya kadar ziyaretine gittik, şehrine gittik. Bu arada Side ile Başkurdistan'ın Işınbay kenti kardeş oldu. Ayrıca Ufa'nın alt belediyelerinden Sovertski Belediyesi ile Keçiören Belediyesi kardeş şehir ilişkilerini başlattılar. Bize de kardeş şehir ilişkisi başlatmak üzere teklifte bulundular. Bizde bunun zamanla olabileceğini dile getirdik. Belki önümüzdeki günlerde Başkurdistan'ın bir şehriyle ilgili kardeşlik çalışmaları da gerçekleşebilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz'a BaşkurdistAn'dan Üstün Hizmet Madalyası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement