Başkan Yılmaz: Her Şey Çocuklar İçin. - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz: Her Şey Çocuklar İçin.

Başkan Yılmaz: Her Şey Çocuklar İçin.

Nilüfer Lions Kulübü, Ocak ayında başlattığı proje kapsamında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bölümü'ndeki, biri nakil uygulama olmak üzere 9 odanın tefrişatını tamamladı.

31.03.2016 10:28  Güncelleme: 10:35

Eğitim, sağlık ve kültür gibi birçok alanda başarılı sosyal sorumluluk projelerine imza atan Nilüfer Lions Kulübü, Üyeleri'nin ve de Necla Orhan'ın duyarlı tutumu sayesinde, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bölümünde tedavi gören çocukların ve ailelerinin kaldığı 9 odanın tefrişatını tamamlayarak düzenlenen törenle kullanıma açtılar.

-Her şey çocuklar için -

Çocuk Nefroloji Bölümü'ndeki tefrişatın tamamlanması için üç ayı aşkın bir süredir yoğun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Güzin Yazıcıoğlu Yılmaz, 'Her şey çocuklar için' vurgusunu yaptı.

Nilüfer Lions Kulübü Üyeleri'nin ve yine kulüp üyesi olan Necla Orhan'ın büyük destekleri sonucu biri nakil uygulama odası olan toplam 9 odanın tefrişatını başarıyla planlanan süre içerisinde tamamladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bugün burada güzel ve bir o kadar da anlamlı bir işe imza attığımıza inanıyorum. Çünkü her şey çocuklarımız için. Buraya ilk geldiğimde çocukların kullandığı odaları görünce çok üzülmüştüm. Bunu kulüp üyelerimle paylaşıp bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik. Tüm kulüp üyelerim konuya hassasiyetle yaklaşarak yardımlarını esirgemediler ve ortaya son derece güzel bir şey çıktı. Çocukların yüzündeki tebessümü görmek bizlere yeterli olacaktır. Çocuklarımızın en iyi koşullarda yaşayabilmeleri için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz" dedi.

-Güney Marmara Bölgesi'nin tek üçüncü basamak sağlık kuruluşu -

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Güney Marmara bölgesindeki tek 3'üncü basamak sağlık kuruluşu olduğunu ve bölgedeki tüm yükü hastane olarak kendilerinin yüklendiğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez Bursa'daki hayırseverlerin desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Başhekim Canıtez, "Bu kurum Güney Marmara'da yaşayan herkesin kurumudur. Üniversitemiz devletin desteği ile ayakta duruyor. Fakat devletin de ayırdığı bütçe veya üniversitelerin öz kaynakları sınırlı. Bu nedenle herkesin desteği bizim için oldukça önemlidir. Bu vesileyle değerli katkıları için Nilüfer Lions Kulübü Üyeleri'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başhekim Canıtez, vericilerden alınan organların organ nakil merkezlerine acil koşullarda ulaştırılması için kullanılan araçlardan hastane olarak sadece bir tanesine sahip olduklarını belirterek, araç sayısının arttırılması konusunda Bursa'daki hayırseverlerin desteklerini beklediklerini vurguladı.

-Nilüfer Lions'a sonsuz teşekkür -

Çocuk Nefroloji Bilim Dalı'nın 1997 yılından beri Güney Marmara bölgesindeki nefroloji ve romatoloji hastalarına hizmet verdiğini söyleyen Çocuk Nefroloji Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez ise günümüzde yıllık ortalama 20 bin civarı hastaya ulaştıklarını söyledi. Dönmez, "Bugün için ülkemizin önde gelen çocuk böbrek organ nakli merkezlerinden biriyiz. Türkiye'de kadavra ve canlıdan çocuk böbrek nakli yapan merkezler arasında birinci sıradayız. Hemen hemen ayda 2-3 böbrek nakli yapıyoruz. Bunun yanı sıra yurtdışından da gelen hastalar bizi tercih etmektedir. Uzun zamandan beri kısmi yatak imkânlarıyla hastalara hizmet veren kliniğimizde zamanla oluşan yıpranma nedeniyle yenileme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu vesileyle hasta odalarının tefrişatında gösterdikleri hassasiyet ve katkılarından dolayı Bursa Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Güzin Yazıcıoğlu Yılmaz'a, diğer kulüp üyelerine, Necla Orhan'a, Senem İnal'a ve Organ Nakli Koordinatörümüz Sahriye Keskin'e çocuklarımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.

Organ bağışı ile yaşama yeniden tutunan Ayşegül Harun ve Ayça Torlak törene katılan misafirlere organ bağışının önemini anlatarak herkesi bağışta bulunmaya davet ettiler.

Törenin sonunda Çocuk Nefroloji Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez, Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Güzin Yazıcıoğlu Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz: Her Şey Çocuklar İçin. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement