Başkanvekili Temel 2013 Yılında Yapacaklarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Başkanvekili Temel 2013 Yılında Yapacaklarını Anlattı

Başkanvekili Temel 2013 Yılında Yapacaklarını Anlattı

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Belediyesi'nin yapılacak olan 2013 yılı çalışmalarını düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında anlattı.

17.06.2013 14:09

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Belediyesinin 2013 yılı çalışma sezonunda yapılacak faaliyetleri düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Yerel ve ulusal basın temsilcileri için Mado'da verilen kahvaltıya BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, BDP merkez ilçe başkanı Murat Gazioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Hayrettin Caymaz katıldı.

-Fen işleri 30 milyon yatırım yapacak

Batman Belediyesi olarak 2013 yılı hizmet sezonunda yapacağı çalışmalar konusunda basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna aktarmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkanvekili Temel, ilk bilgilendirmeyi yaklaşık 30 milyon civarında bir yatırımı olacak olan Fen işlerinden başlamak istediğini belirtti. En başında bir kültür merkezi projeleri olduğunu belirten Başkanvekili Temel, "Şu anda ihale aşamasında. Sağlık il müdürlüğünün hemen yanında, daha önce semt pazarı olarak kullanılan ama şu an da, sizin de bildiğiniz üzere yıllardır kullanılmayan atıl bir alandı. Biz orayı gençlik kültür merkezi olarak planladık. Orada planladığımız proje büyük bir tiyatro sahnesi olacak. Bu açıdan oraya bir tiyatro sahnesi ismi verilecek" dedi.

-3 milyona kültür merkezi 3.5 milyona kadın spor kompleksi yapılacak

Hem Kültür merkezi hem tiyatro sahnesi olarak planlanan merkezin yaklaşık maliyeti 3 milyon lira civarında olduğunu belirten Başkanvekili Temel, ""Yine önemsediğimiz bir kadın spor kompleksi projemizin inşaatı başladı. Gültepe mahallesinde. Bu proje ile birlikte biz kentte uygun spor alanı bulunmadığı için daha çok kadınlara yönelik bir spor kompleksi olacak. Kadınlarımız burada bir çok spor dalı, branşta spor yapabilecek. Kadınlar için aynı zamanda sosyal bir alan olacak. Bunun da maliyeti 3 veya 3.5 milyon civarında. Yine bununla bağlantılı bir sağlık merkezi ve SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi projemiz var. Bunun da ihalesi bitti, yakın zamanda inşaatına başlıyoruz. Bunlar daha çok üst yapı bina olarak bu sene içerisinde kurguladığımız projeler. Bunların büyük kısmında önemli bir aksaklık yaşanmasa muhtemelen seçim öncesinde açılışını yapacağız."

-80 bin ton asfalt serilecek, 150 bin metrekare, yol, kaldırım yapılacak

Fen işlerinin diğer çalışmalara ilişkin de bilgi veren Başkanvekili Temel, "Her yıl düzenli ve rutin olarak yaptığımız asfaltlama çalışmalarımız sürecek. Yaklaşık 80 bin ton asfalt serimi yapacağız. Zaten asfalt sezonunu da başlamış durumda. Yine geçen sene, önceki yıllarda yaptığımız rutin bir işlem olan, 150 bin metrekare civarında yol yapım, parke döşeme ve kaldırım yapılacak kentin muhtelif mahallelerinde. Yine 30 bin metrekare kaldırım merkezi yerlerde, hava yolu güzergahının kaldırımını tümden yenileceğiz ve yolu tümden asfaltlayacağız. Yine Korikê caddesini de aynı şekilde bazalt kaldırım olarak düzenleyeceğiz"

- Turgut Özal Bulvarı 2. Etabı 4 ayda bitirilecek

Turgut Özal Bulvarı 2. etabın ihalesi tamamlandığını ifade eden Başkanvekili Temel, "Bugün yarın çalışmalarına başlayacağız. Önceki seneden farklı olarak bu güzergah trafiğe açık şekilde bu çalışma sürdürülecek. Branda ile çalışma alanımızı kapatacağız, kaldırım ve içindeki peyzaj düzenlemesini yaptıktan sonra en son yol yapımına gideceğiz. Bu vesileyle sizin de bildiğiniz üzere karayollarının yaptığı çalışmalar nedeniyle trafik sıkışıklığı olacak. Bundan hareketle biz bu yolu kapatmayı çok uygun görmedik. Bu şekilde en azından trafik yükünü azaltmış olacağız. Burası için öngördüğümüz süre 4 ay. Önceki etaptan çıkardığımız sonuçlar çerçevesinde aldığımız tedbirlerle zamanında bitireceğiz."

-110 bin metrekare yeşil alan ve park yapılacak

En önemli çalışmalarından birinin de yeşil alan yaratma faaliyetleri olacağını belirten Başkanvekili temel, "Bu sene yaklaşık 110 bin metrekare üzerinde bir yeşil alan ve park oluşturacağız. Bunun 20 bin metrekaresi İpragaz dolum tesisleri sahasında yapacağımız park olacak. İçinde bir kütüphane, en uzak köşesinde de mahallelinin faydalanabileceği bir taziye evi öngörüyoruz. Şerzan Kurt gibi büyük bir parkımız olacak. Yine Gültepe mahallesinde yaklaşık 14 bin metrekare civarında su temalı bir park projemiz var. Onun da ihalesi yapıldı, yakın zamanda yapımına başlanacak. Bu yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız. Yine Batman'ın muhtelif mahallelerinde büyüklükleri değişen 13 adet toplamı 70 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan çalışmamız olacak. Otomatik sulama sistemi olmayan bir tane refüjümüz kalmış. Barış Bulvarı. Onu da bu sene yapacağız. Bununla birlikte Batman'da yeşillendirilen, çimlendirilen ama otomatik sulama sistemi olmayan tek refüjümüz kalmayacak."

-Su sıkıntısı yaşayan tek ev kalmayacak

Son olarak BASKİ Müdürlüğü çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapan Başkanvekili Temel, "Malum yaz mevsimi. Temmuzun başında Ramazanla birlikte su ihtiyacı daha da artacak. Bizim hazırlıklarımız bitti. Ben bu vesileyle şu hususu da belirtmek istiyorum. Eğer geçen sene yaşadığımız gibi TEİAŞ'tan, bölgedeki fazla elektrik kullanımından dolayı eğer hatlarımızda bir salınım olmasa, pompalarımız devre dışı kalmazsa biz su problemi yaşamayacağız. Şu anda Batman'ın yüzde 99'unda şu saatte su akıyor. Bayındırlığın veya Petrolkent'in en yüksek noktalarına gidip kontrol ederseniz suyun aktığını göreceksiniz. Yani elektrik salınım ve buna bağlı olarak pompaların güçten düşmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsak biz yeni geçen sene aldığımız hatla Batman'ın kuzeyini de besleyerek bu problemi ortadan kaldıracağız. Sadece bir yerde sıkıntımız var, onu da şu anda ihale ettik. İluh tepesinin en üst noktasında yaklaşık yüz hane hattın eski olması nedeniyle su almada sıkıntı yaşıyordu. Ona ilişkin de biz bu sene bir çalışma yaptık, bu sıkıntıyı da gidereceğiz. BASKİ ile ilgili yaşadığımız en büyük sıkıntı, özellikle yaz aylarında sebze yetiştiriciliği ve bahçe sulama ile ilgili, yani içme suyunun amaç dışı kullanılmasıdır. Aslında yaz aylarındaki sıkıntının büyük bölümü bundan kaynaklanıyor. Şu anda sulamaya fazla ihtiyaç duymadığı için sebze yetiştiriciliği nedeniyle bu ayda bir sıkıntı olmuyor. Ne zamanki Temmuz ayına girdik, o vakit sebze bahçelerinde artan sulama ile birlikte su problemi başlıyor. Yani içme suyu sulama amaçlı kullanılmazsa ciddi bir sıkıntımız olmayacak. Bununla ilgili, suyun israfına yönelik kampanyalar yapacağız. Yüzde 50 suyumuz kayıp olarak kayda geçiyor."

-'Halkın bu sürece inanabilmesi için Nejdet Atalay ve arkadaşları serbest kalmalı'

Yıllık basını bilgilendirme toplantısı olarak bugünü seçmelerindeki amacın Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da içinde bulunduğu Diyarbakır'da devam eden KCK ana davası ara karar günü olduğunu belirten Başkanvekili Temel, "Biz en baştan beri umutluyduk. Her geçen gün bu umudumuzu daha da artırdık. Bizim umudumuz ve beklentimiz yaklaşık 4 yıldır cezaevinde bulunan Belediye Başkanımız Nejdet Atalay ve diğer tüm tutukluların serbest bırakılmasıdır. Çünkü ortada bir mağduriyet vardır, ciddi bir haksızlık, bir adaletsizlik vardır. Biz bu adaletsizliğin daha fazla devam etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ocak ayından bu yana bir süreç başladı. Bu süreç şu anda devam etmekte. Bu sürecin daha ileriye gidebilmesi Batman'da Nejdet Atalay için oy kullanmış 72 bin insanın bu sürece inanabilmesi, eğer barış gelecekse buna ikna edilmesi noktasında, ben konuştuğum her yerde söyledim, burada da tekrarlıyorum, bu tahliyeler bir an önce başlamalı. Diğer türlü biz kendi tabanımızı barış olacak fikrine ikna edemiyoruz. İnsanların kafalarında soru işaretleri var. Madem barış oluyor neden bu kadar insan içeride diye sorguluyorlar. Bu vesileyle sizin aracılığınızla şu çağrıyı yapıyorum, bugün ve yarınki ara karar gününde tüm Batmanlıları Diyarbakır'da olmaya, bizi yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Herkes Diyarbakır'a diyorum. Mahkeme önünden belediye başkanımızı alalım tekrar şehrimize getirelim diyorum" şeklinde konuştu.

Başkanvekili Temel'in konuşmasının ardından basın toplantısı soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkanvekili Temel 2013 Yılında Yapacaklarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement