Basketbol Şöleni İspanya'da Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Basketbol Şöleni İspanya'da Başlıyor

Basketbol Şöleni İspanya\'da Başlıyor

Dünyanın en iyi takımlarıyla birlikte Türk Milli Basketbol Takımı İspanya'da oynanacak 2014 FIBA Dünya Kupası'nda madalya mücadelesi verecek.

30.08.2014 11:47  Güncelleme: 11:49

2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası, cumartesi günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Basketbol şöleni 14 Eylül'de oynanacak final maçıyla son bulacak.

Aralarında Türkiye'nin bulunduğu dünyanın en iyi 24 takımı, İspanya'nın altı ayrı kentinde basketbol yeteneklerini sergileyecek.

Zorlu mücadeleler tüm detaylarıyla Al Jazeera'nin bu turnuva için hazırladığı özel sayfasına yansıyacak.

'12 Dev Adam' için hazırladığımız interaktif sayfamızda oyuncuları ve teknik kadroyu teker teker daha yakından tanıyabilirsiniz.

Maçlar bittiği anda güncellenen istatistik sayfamızda her oyuncunun performansına kadar inceleyebilmek mümkün. Bu sayfada her takımın kadrosunu, sayı, asist ve ribaunt krallarını da takip edebilirsiniz.

12 Dev Adam için de özel bir grafik hazırladık. Her oyuncunun ayrı ayrı tanıtıldığı grafikte Türk oyunculardan, takım arkadaşlarını anlatmalarını da istedik. Ortaya güzel yorumlar çıktı.

Böyle büyük bir turnuvada Türkiye de yer alınca merak edilen sorular da arttı.

Aralarında Eski Türkiye Milli Basketbol Takımı başantrenörü Bogdan Tanjevic, eski oyunculardan İbrahim Kutluay, spor spikeri Murat Murathanoğlu ve spor yazarı Kaan Kural'ın da yer aldığı uzman isimlere merak edilen 10 soruyu yönelttik. Dikkat çeken cevaplar var.

1950'de başlayan FIBA Basketbol Dünya Kupası, geçen 64 yılda 14 farklı ülkeyi gezdi. Bu turnuvayı Yugoslavya 5, ABD 4, Sovyetler Birliği de 3 kez kazandı. Kronoloji bölümümüzde ise her turnuvanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Türkiye ise dördüncü kez bu turnuvada mücadele edecek. Son şampiyonanın finalisti Türkiye'nin daha önceki turnuvalardaki performansını da ayrıntılı bir şekilde bulabileceksiniz.

2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası 16 gün sürecek. Turnuvanın tüm detayları Al Jazeera'de olacak.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Basketbol Şöleni İspanya'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement