Başörtülü Müdür Hizmet Binalarını Yenilemek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Başörtülü Müdür Hizmet Binalarını Yenilemek İstiyor

Başörtülü Müdür Hizmet Binalarını Yenilemek İstiyor

SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Ayten Kara: "Vatandaşlar hem bayan, hem de başörtülü bir müdür olmamdan duydukları memnuniyeti zaman zaman dile getiriyorlar.

02.05.2014 11:43

YETER ERDİNE - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan başörtülü Ayten Kara, "Kuruma yakışır, vatandaşa güzel hizmet vereceğimiz, prestijli, güzel binalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 17 yıl görev yaptığını, SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne ise bir ay önce vekaleten atandığını belirterek, "Bizden önce burada yöneticiler vardı. Onlar da güzel şeyler yapmışlar, görüyoruz. Biz de inşallah yapılan güzel şeyleri devam ettirmeyi düşünüyoruz. Daha güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Her gelen, güzel bir taş koyarsa, hem kurum için hem vatandaş için güzel şeyler olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kurumlarında, Ankara'da da başörtülü çalışan yöneticiler olduğunu belirten Kara, "Kurumda başörtülü il müdürü olarak ilkim diyebilirim" ifadesini kullandı.

Başörtülü olmasıyla alakalı, personelin bakış açısında herhangi bir olumsuzluk görmediğini dile getiren Kara, "Vatandaşlar hem bayan hem de başörtülü bir müdür olmamdan duydukları memnuniyeti zaman zaman dile getiriyorlar. Bu da beni memnun ediyor. Ülkemiz için güzel bir gelişme" dedi.

Daha önce yönetmelik sebebiyle kurumda başörtülü çalışamadıklarını anlatan Kara, "Yönetmelikle bu değişiklik yapıldıktan sonra başörtüsüyle çalışmak isteyen arkadaşlarımız bu konuda büyük bir rahatlığa kavuşmuş oldular. Herkes inancı gereği çalışma ortamında da bunu yaşamaya gayret gösterdi. Çok güzel bir gelişme oldu bu açıdan ancak insanlar çalıştıkları ortamda görüşleriyle değil de başarılarıyla, yaptıkları işlerle takdir edilmeli" şeklinde konuştu.

Ayten Kara, kayıt dışıyla mücadeleye önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bütün haklarından yeteri kadar yararlanabilmeleri için mutlaka kayıtlı olmaları gerekiyor. Sosyal güvenlik şart. Gönül ister ki tek çalışan bile sigortasız olmasın. Onun için de denetmen arkadaşlarımız çalışıyor. Bu konuda işverenlerimize bilgilendirme de yapmayı düşünüyoruz. İnşallah işverenlerimiz de buna gerekli hassasiyetleri gösterecektir."

Malatya'da geçen aralık ayı itibariyle 158 bin sigortalı bulunduğunu bildiren Kara, "Tarım sigortası daha fazla" dedi.

Hizmet binalarının daha güzel olması için çaba sarf edeceğini dile getiren Kara, "Göreve başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Öncelikle hizmet binalarımızı dolaştım. İlçelerdeki hizmet binalarımız oldukça kötü. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla görüşerek bizlere daha güzel hizmet verebilmemiz için yer temin etmelerini rica ettik. Uygun yer temin edildiğinde biz de kuruma yakışır, vatandaşa güzel hizmet vereceğimiz, prestijli, güzel binalar yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başörtülü Müdür Hizmet Binalarını Yenilemek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement