Bataynıca, 2012 Hava Gösterisine Türk Yıldızları da Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bataynıca, 2012 Hava Gösterisine Türk Yıldızları da Katıldı

Bataynıca, 2012 Hava Gösterisine Türk Yıldızları da Katıldı

Sırbisten Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Belgrad'ın Bataynica askeri havalimanında 'Bataynica 2012' hava gösterisi düzenlendi.

03.09.2012 14:44

Sırbisten Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Belgrad'ın Bataynica askeri havalimanında 'Bataynica 2012' hava gösterisi düzenlendi. Gösteriye Türkiye'den 'Türk Yıldızları' ve Türk Hava Kuvvetlerin Transall C-160 nakliye uçakları da katıldı.

Toplam 15 ülkeden 27 uçak ekibi ile 200 personelin yer aldığı gösteriyi 100 binin üzerinde kişi izledi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan İvitsa Daçiç, Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vuçiç, uluslararası kuruluşlar ve birçok ülkenin temsilcileri gösterileri izledi. Askeri tören ile ve milli marşın okunmasının ardından konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, 1912 yıllında kurulan Sırbistan Hava Kuvetleri'nin 100 yıl dönümü mutluluk içinde kutladıklarını belirtirken gösteriye katılan ülkelere teşekkürlerini belirti. Gösterilerin açılışını yapan ev sahibi Sırbistan Ordusu (VS), "Kartal" ve "Süper Galeb G4" uçaklarla, "Gazelle" ve "Gamma" helikopterler de dahil olmak üzere 45 uçak ile gösteri yaptı. Sırbistan pilotlarının havada Sırbistan bayrağını renklerle yansıtmaları katılanları coşturdu. Türk ve Rus pilotlarının havadaki gösterileri büyük ilgi çekti ve yakta alkışlandı. Hava performansı gösterisinde "Eurofighter", "Typhoon", "F 16","MIG-29/MM2", "Alpha Jet" uçak tipleri ve "Kara Şahin" (Black Hawk) gibi uçak ve helikopterler yer aldı. Bataynica 2012 uluslararası hava gösterisinde, gösteriye katılan ülkeler yeni uçak ve helikopter tanıtımı da yaptılar .

Türk Hava Kuvvetleri bu sırada Transall C-160 tipindeki nakliye uçağının tanıtımını yaptı. Gelenek halini almış olan Batayanica uluslararası gösterisine ilk kez bu yıl Türkiye ve ABD de katılmış oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bataynıca, 2012 Hava Gösterisine Türk Yıldızları da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement