Batman ve Mardin Cezaevi'nde Yangın - Son Dakika
Güncel

Batman ve Mardin Cezaevi'nde Yangın

Batman ve Mardin Cezaevi\'nde Yangın

Mardin'in ardından Batman Cezaevi'nde de siyasi suçlardan tutuklu bulunan kadınlar, kaldıkları koğuşta yangın çıkarttı.

15.07.2012 20:53  Güncelleme: 20:50

Mardin'den gelen yangın haberinin ardından akşam saatlerinde de Batman Kapalı Cezaevi'nde kadın siyasi tutukluların bulunduğu A5 koğuşunda yangın çıktı.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Mardin cezaevindeki mahkumların havalandırma boşluğunda yatakları ateşe verdiğini, yangının söndürüldüğünü açıkladı. Batman Kapalı Cezaevi'nde de kadın siyasi tutukluların bulunduğu A5 koğuşunda yangın çıktı.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, "Mardin cezaevindeki mahkumlar havalandırma boşluğunda yatakları ateşe verdi. Yangın söndürüldü. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk koğuşunda çocuklar dün akşam bir koğuştaki yatakları ateşe verdi. Güvenlik güçleri müdahale ederek yangını söndürürken, bu sabah saatlerinde terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlardaki mahkumlar, yatakları havalandırma bölümünde ateşe verdi.

Vali Vekili Müfit Gültekin, dün akşam çocukların kaldığı bir koğuşta tutulan adli suçtan tutuklu çocukların yastıkları ateşe verdiğini, hemen müdahale edilerek ateşi söndürüldüğünü bildirdi.

Vali Vekili Gültekin, bugün saat 09.15 sıralarında ise terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşta bulunan tutukluların yatakları havalandırma bölümünde ateşe verildiğini belirterek şöyle dedi: "Burada çıkan yangına da müdahale edilerek söndürüldü. Şu anda Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı cezaevinde bulunuyoruz. Durum kontrol altında. Bu eylemi yapanların mahkumların şu ana kadar bir talebi olmadı. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor."

BATMAN CEZAEVİ'NDE DE YANGIN

Bu arada Batman Kapalı Cezaevi'nde de kadın siyasi tutukluların bulunduğu A5 koğuşunda yangın çıktı.

Çamlıca Mahallesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nden dumanların yükselmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Olayı duyan çok sayıda tutuklu ve hükümlü yakını da cezaevi önüne akın etti.

İtfaiyenin müdahalesi sürerken Batman Valisi Ahmet Turhan cezaevine gelerek incelemelerde bulundu. Kadın tutuklularla görüştüğü belirtilen Turhan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Mazlumder Batman Şubesi Başkanı Murat Çiçek, Batman Barosu Başkan Yardımcısı Ekrem Taşkın'ı içeri aldırarak tutuklularla görüştürdü. Daha sonra önce Vali Turhan ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri cezaevinden çıktı.

Batman Barosu Başkan Yardımcısı Ekrem Taşkın burada yaptığı açıklamada, tutukluların taleplerini Vali Turhan'a ilettiğini söyledi. Ancak Taşkın'ın açıklaması sürerken cezaevinde tekrar yangın çıktığı ve itfaiyenin su sıkarak müdahaleye başladığı görüldü.

İtfaiyenin müdahalesi ve cezaevi çevresindekilerin bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Batman ve Mardin Cezaevi'nde Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement