Bayburt'ta, Doğal Taş İşleme Fabrikası Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Bayburt'ta, Doğal Taş İşleme Fabrikası Kurulacak

Bayburt\'ta, Doğal Taş İşleme Fabrikası Kurulacak

Bayburt İl Özel İdaresi öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, yaklaşık 10 milyon avroya mal olacak doğal taş işleme fabrikası kurulmasını da içeren proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan...

31.10.2013 11:08

FATİH MEHMET ÖZCAN - Bayburt İl Özel İdaresi öncülüğünde yürütülen, "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi" kapsamında, yaklaşık 10 milyon avroya mal olacak doğal taş işleme fabrikası kurulmasını da içeren proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı.

Bayburt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında Bayburt İl Özel İdaresi öncülüğünde Bayburt Mermerciler Derneği ile 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nin ortak hazırlanan, "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi"nde sona gelindiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulan projenin geçen yıl kabul edildiğini ve daha sonra operasyonel anlaşmasının imzalandığını anımsatan Babacan, "Proje, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde doğal taş işleme fabrikası kurulmasını da içeriyor. Fabrika kurulmasına ilişkin proje Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca onaylandı. Yaklaşık 10 milyon avroya mal olacak fabrika, kar amacı gütmeyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi ve Bayburt İl Özel İdaresi tarafından kurulan BAY-MAD-TAR Şirketi tarafından işletilecek" dedi.

Babacan, projenin ildeki doğal taş ocak ve atölye işletmelerinin çağın teknolojisine uygun, daha az fire ile çalışan, verimli ve kapasitesi yüksek işletmeler olması yönünde adımlar atmasını sağlayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak doğal taş işleme fabrikasının yeri hazır. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda kurulacak inşaatın yapım işi ihalesine ilişkin değerlendirme ise sürüyor. Değerlendirmenin bugünlerde sonuçlandırılacağını tahmin ediyoruz. İnşaat ihalesi en kısa zamanda bitecek ve temel atma aşamasına geçilecek. Doğal taş işleme fabrikasının faaliyete geçmesiyle Bayburt'ta bu alanda ciddi bir istihdam oluşacağına inanıyorum."

Babacan, projenin hayata geçmesinde destek veren proje sahiplerine ve şirket ortaklarına teşekkür ederek, projenin Bayburt'a hayırlı,  uğurlu olmasını diledi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'ta, Doğal Taş İşleme Fabrikası Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement