Bayern Münih'i Örnek Alan Erzurum'un Efsane Futbolcuları Yönetime Talip - Son Dakika
Güncel

Bayern Münih'i Örnek Alan Erzurum'un Efsane Futbolcuları Yönetime Talip

Bayern Münih\'i Örnek Alan Erzurum\'un Efsane Futbolcuları Yönetime Talip

Süper Lig'in ardından amatör kümeye kadar düştükten sonra borçları yüzünden kapanan mavi- beyazlı takım yerine kurulan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 4 sezondan bu yana üçüncü ligde olmasından rahatsızlık duyan ve Erzurumspor'u şampiyon yapan kadroda yer alan efsane futbolcular, yönetime talip oldu.

26.05.2015 13:13

Süper Lig'in ardından amatör kümeye kadar düştükten sonra borçları yüzünden kapanan mavi- beyazlı takım yerine kurulan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 4 sezondan bu yana üçüncü ligde olmasından rahatsızlık duyan ve Erzurumspor'u şampiyon yapan kadroda yer alan efsane futbolcular, yönetime talip oldu.

Erzurumspor'u 1997-1998 sezonunda Süper Lig'e çıkaran kadroda yer alan takım kaptanları Kürşat Karakaş ve Atilla Çebi ile aynı dönem top koşturdukları arkadaşları Muzaffer Bilazer, Ali Rıza Salcı, Abdülkadir Şakşak, Alparslan Tice, Taner Aykut ve Serkan Yıldık Erzurum'da düzenledikleri basın toplantısında 'Efsaneler harekatı'nı başlattı. Aynı kadrodan Coşkun Birdal, Zafer Demir, Furkan Şükürcü, Hüseyin Topkaya, Altay Can'ın da destek verdiklerine işaret eden Kürşat Karakaş, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktıklarını bilildirdi. Avrupa'da  1994- 2009 yılları arasında Bayern Münih A.Ş.'yi yöneten eski kaptan Franz Beckenbauer'i örnek aldıklarına dikkati çeken Karakaş, eski futbolcular olarak B.B. Erzurumspor'un teknik, idari ve alt yapı kadrolarını oluşturacaklarını belirtti.  Yönetime talip olmak için 3 yıldan beri çalıştıklarını, alt yapı dahil olmak üzere çeşitli konularda önemli projeler hazırladıklarını ve başarılı olacaklarına inandıklarına vurgu yapan Kürşat Karakaş, şunları söyledi:

"Türkiye liglerini yakından tanıyan, oralarda dostları, lobisi olan arkadaşlarımız var. Geçmişte tarihi başarılara imza atmış, kendisini kanıtlamış bir ekip. Şahsiyeti, kişiliği, kimliğiyle başarılara imza atmış, Erzurumspor taraftarının gönlünde taht kurmuşuz. Hiç kimseye, hiçbir yan kuruluşa muhtaç olmadan kendini yönetebilecek durumdayız. Şehriyle, taraftarıyla bütünleşen bir ekibiz. Bölgeyi ve futbolcu kitlesini tanıyanlarız. Sporcu psikolojini hem yönetim hem de teknik anlamda çok iyi analiz eden bir ekibiz. Hangi futbolcu profilinin Erzurum şartlarında başarılı olabileceğini bilen bir ekibiz. Tecrübesinden ve lobisinden kaynaklı olarak, en minimum bedeller ile kaliteli bir takım oluşturabilecek bir ekibiz. Türkiye'nin en iyi alt ve üst yapı hocalarıyla çalışmış bir ekibiz. Onların tecrübesini aktaracağız. Bünyemizde oluşturacağımız izleme ekipleriyle futbol kulübümüzü menajer furyasından kurtarabilecek bir kadroyuz. İnanıyorum ki, bu projelerimiz Türk futbol kulüplerine örnek olacaktır. Türkiye'de bir ilk olarak, teknik heyet ve yönetim arasında düşünce ve anlayış farkını ortadan kaldıracağız. Birleştirici bir güç olacağız, çünkü bizim bir mazimiz, yaşanmış başarılarımız var. Futbolu, futbolun içerisinden gelen kişilerin idare etmesi gerektiğine inanıyoruz. Herkes bildiği işi yapmalı, biz buna inanıyoruz. Yönetimimde Erzurum'un ve İstanbul'dan hatırı sayılır işadamları ile güç birliği yapacağız."

Saim Özakalın başkanlığındaki yönetim kuruluna saygı duyduklarını belirten Karakaş, "Biz hazırız ve göreve talibiz" demek için sezonun bitmesini beklediklerini ve bu amaçla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşeceklerini sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayern Münih'i Örnek Alan Erzurum'un Efsane Futbolcuları Yönetime Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement