BDP: 'Kürtlerin Kim Olduğunu Dünyaya Göstereceğiz' - Son Dakika
Güncel

BDP: 'Kürtlerin Kim Olduğunu Dünyaya Göstereceğiz'

BDP: \'Kürtlerin Kim Olduğunu Dünyaya Göstereceğiz\'

KCK/TM Duruşmasının Sürdüğü Sırada Tüm-bel-sen Öncülüğünde Sanıklara Destek Vermek İçin Dağkapı Meydanı'ndan Büyükşehir Belediye Başkanlığı Önüne Yürüyüş Düzenlendi.

04.11.2010 19:07

KCK/TM duruşmasının sürdüğü sırada Tüm-Bel-Sen öncülüğünde sanıklara destek vermek için Dağkapı Meydanı'ndan Büyükşehir Belediye Başkanlığı önüne yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe BDP'li bazı belediye başkanları BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk ile yaklaşık 1500 kişi katıldı.Yürüyüş sırasında, 'Tutuklu siyasilere özgürlük', 'Dün Halepçe, bugün kelepçe', 'Siyasi soykırımlar durdurulsun', 'Sizin yalanlarınızla hilelerinizle baş edemedik bize dert oldu. Ama bizde sizin karşınızda diz çökmedik bu da size dert olsun' yazılı pankartlar taşınırken, sık sık Abdullah Öcalan lehine ve 'Direne direne kazanacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atıldı.

Büyükşehir Belediyesi önünde BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, parti otobüsünden toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada evrensel hukuk kurallarına göre, evrensel insan hakları kurallarına göre anadili kullanmanın kutsal bir hak olduğunu söyledi. Halis, şöyle dedi:"Savunma da kutsal bir haktır. Şimdi ana dili kullanma gibi kutsal bir hakla, savunmayı ana dilde yapma gibi kutsal bir hak yan yana getirildiği zaman kutsallık iki misli büyür. Ama mahkeme, Kürt siyasetçilere kendi dilinde savunma hakkı vermiyor. İki hakkı birden gasp ediyor, Bu haklar, bir savunma, iki ana dilde savunma hakkı. Bu siyaseti niye yaptılar, kendi ana dilleri ile özgür bir yaşamı yargılamak için yaptılar. ve o mücadeleyi verdikleri için buradalar. Böyle bir dava, böyle bir amaç için mücadele verenler, böyle bir mahkeme karşısında pes ederler mi? Etmezler. İşte yetmiyormuş gibi mahkeme yargıcı anlaşılmayan dildir diyerek, Kürtleri aşağılayan, Kürtlere hakaret eden bir yaklaşım sergiliyor. O yaklaşımı sergiliyor da sanıkların cevabı olmaz mı? 'Sen bir halkı aşağılayamazsın' dendi ve hakim arkadaşımızı dışarı çıkarmak istedi. Diğer sanıklar, 'arkadaşımız çıkarsa biz de çıkarız' dedi. ve izleyiyci sıralarında alkışlarıyla destek buldu. Bu şunun ifadesidir. Erkeği, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu davanın arkasındayız. Bu güne kadar verilmiş bedelleri artık zafere göndermenin aşamasına geldik. Bizi hor gören, bizim dilimizi, inancımızı, bizim kültürümüzü, kimliğimizi, bizim halkımızı hor gören anlayışa bir protesto olarak herkesi 5 dakikalık oturmaya eylemine davet ediyorum."

YARIN YÜRÜYÜŞ VAR

BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Bu topraklarda herkesten önce biz vardık. Yarın saat 12.00'de BDP il binasında toplanacağız. Kürtlerin kim olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz" dedi. Yaruk, yarın yapılacak yürüyüşe her kesimin katılmasını istedi. Kalabalık daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP: 'Kürtlerin Kim Olduğunu Dünyaya Göstereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement