BDP'li Vekil Polisle Kavga Etti - Son Dakika
Güncel

BDP'li Vekil Polisle Kavga Etti

BDP\'li Vekil Polisle Kavga Etti

Doktor döven BDP'li vekil bu defa da polisle kavga etti.

15.05.2012 16:43  Güncelleme: 08:17

Van'da Kurdi-Der tarafından düzenlenen Kürt Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan basın açıklamasına katılan BDP Van milletvekili Özdal Üçer ile polisler arasında tartışma çıktı.

Musa Anter Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, ellerindeki Kürtçe dövizlerle slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş ve basın açıklamasına BDP Van milletvekili Özdal Üçer, BDP Hakkari milletvekili Adil Kurt, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

"NEFES ALAMAYACAKSINIZ" TEHDİDİ

Polisler kalabalığın kaldırımdan yürümesini isterken, BDP'li Üçer ise, caddeden yürüyeceklerini söyledi. Bunun üzerine polislerle tartışan Üçer, polisleri, "Burada herhangi bir vatandaşa zarar gelmesi durumunda sen ve sana emir verenler, nefes alamayacaklar" diye tehdit etti.

Polisler ve Üçer arasında bir süre çıkan gerginliğin ardından kalabalık, yürüyüşe kaldırımdan devam etti. Feki Teyran Parkı'ndaki basın açıklamasını Kurdi-Der Başkanı Levent Ürün, Kürtçe olarak yaptı. Ürün, basın açıkmasını okurken Üçer de karşısında çekim yapan görevli polisleri cep telefonuyla görüntüledi. Ardından, Üçer şöyle konuştu:

"Rantı için bu siyasetçilerin önünde, bu halkın hırsız diye ilan ettiği siyasetçiler önünde, sırık yutmuş gibi esas duruşta duranlar, bu halka ve temsilcilerine neden saygı duymak istemiyorlar; biz bunu çok iyi biliyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki Van'da, Kürdistan'da çapulcular elini kolunu sallayıp dolaşıyorlarsa bu çok iyi bilinsin ki halkı için, özerklik hakkı için özgürlük ve barış için onurlu Kürt halkı yürüyecek ve direnecektir"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Vekil Polisle Kavga Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement