Bebeği Ölen "Çocuk Anne" Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Bebeği Ölen "Çocuk Anne" Tahliye Oldu

Bebeği Ölen "Çocuk Anne" Tahliye Oldu

Adana'da nişanlısından hamile kaldığını "öldürülme" korkusuyla ailesinden gizleyen ve doğurduğu kız bebeğini sulama kanalına atarak öldürdüğü iddia edilen kız, tahliye oldu.

21.05.2012 18:34

Adana'da nişanlısından hamile kaldığını "öldürülme" korkusuyla ailesinden gizleyen ve doğurduğu kız bebeğini sulama kanalına atarak öldürdüğü iddia edilen kız, tahliye oldu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Özler Mahallesi Çorak mevkiindeki Celalettin Kocabaş'a ait mısır tarlasındaki sulama borusunun içinde 9 Temmuz 2011'de bebek cesedi bulundu. Ayak ve vücudu borunun içine girmiş, kolları ve kafası dışarıda olan bebek cesedinin bulunduğu boru Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Boru, spiral ile kesilerek içindeki yeni doğmuş kız bebeği, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsiye alınırken; bebeğin annesi E.A. (17) da gazetelerde çıkan haberler üzerine, jandarmaya yapılan bir ihbar üzerine yakalanıp tutuklandı. Yapılan DNA testinde de bebeğin E.A.'ya olduğu belirlendi.

'Bebeğini öldürmek'le suçlanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen E.A., hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Boru içinde bulunan bebeğe otopsi yapan, çocuk anneyi de muayene eden adli tıp doktorunun mahkemede bilgisine başvuruldu. Doktor, bebeğin bulunduğunda çürümeye yüz tuttuğunu bu yüzden ölü mü sağ mı doğduğunun belirlenemediğini söyledi. Ancak, bebeğin normal ölçülerde doğumunun gerçekleştiğini belirtti.

Jandarmadaki ifadesinde, nişanlısı H.A. ile cinsel ilişkiye girip hamile kaldığını belirterek, "Ailem evlenmeden cinsel ilişkiye girdiğimi öğrenirse beni öldürür diye korktum. O yüzden hamileliğimi korseyle gizledim. Bebek doğunca ben baygındım. Bebeğime ne olduğunu bilmiyorum" diyen E.A., mahkemede ise bebeğini ölü doğurduğunu söyledi. E.A., "Tarım işçiliği yapıyorum. Nişanlımdan hamile kaldım. Hamileliğimi etrafımdan gizlemiştim. Doktora da bir yakınımın kimliği ile gittim. Hastane dönüşü tarlaya giderken kanal kenarında doğum yaptım. Bebek ölü doğmuştu. Ağlama sesi gelmiyordu. Gömemediğim için sulama kanalına attım. Bebeğim sağlam doğsaydı, ailemden ayrılıp nişanlıma kaçacaktım" diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, bebeğin sağ mı ölü mü doğduğunun Adli Tıp'ca belirlenememesi nedeniyle çocuk anne E.A.'nın tahliyesine karar verdi. Ayrıca, yurt dışına çıkma yasağı da getirdi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bebeği Ölen 'Çocuk Anne' Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement